Închide

Firma care întreține spațiile verzi din Cluj face noul părculeț smart din cel mai mare cartier al orașului pentru peste 1,6 milioane lei

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - sept. 22, 2022 0 417

Eco Garden Construct a câștigat contracul pentru demolare unei centrale termice din cartierul Mănăștur și înlocuirea acesteia un un părculeț smart pentru copii din cartier dar și a unei zone de fitness în aer liber și a uneia de relaxare și socializare, licitat în luna mai de căte Primărie. Firma care se ocupă și de întreținerea spațiilor verzi din Cluj-Napoca și a încheiat contractul în 1 septembrie la valoare de peste 1.687.000 lei, fără TVA. Noul părculeț de cartier urmează să fie gata în 9 luni (din care 3 luni vor dura lucrările de demolare parțială a centralei termice).

 

Licitația pentru amenajarea noului părculeț a avut ca dată limită pentru depunerea ofertelor ziua de 26 mai. Contractul fusese estimat la peste 1,9 milioane lei și un termen de execuție de 9 luni (din care 3 luni destinate demolării centralei termice). Criteriul de adjudecare a fost prețul cel mai scăzut. Pentru aparatele de joacă Primăria cere o garanție de 3 ani.

În 1 septembrie, Primăria a semnat contractul cu Eco Garden Construct la valoarea de peste 1.684.000, fără TVA. Firma se ocupă de întreținerea spațiilor verzi din Cluj pentru Primărie și este cea care furnizează arbori cu balot în proiectele de modernizare cu bani europeni derulate de instituție.

Noua zonă de joacă din cartierul Mănăștur va fi amenajată în locul Centralei CT19, situată în zona Primăverii nr.4 – Grigore Alexandrescu nr.2, pe o suprafață de 950 mp. O parte din construcție va fi păstrată, având în vedere că este parte a unui punct trafo din zonă. După demolarea fostei centrale, urmează să se creeze un parc de joacă pentru copii, o zonă destinată fitness-ului în aer liber, alei, o zonă minerală cu bănci. Urmează să se planteze 25 copaci, gard viu și gazon. De asemenea va fi instalat un sistem de irigație pentru noul loc de joacă. Iluminatul și coșurile de gunoi vor fi inteligente iar aparatele de fitness vor putea fi utilizate și de persoanele cu dizabilități.

Oficialii Primăriei au anunțat încă din 2020 că respectivul punct termic de la nr. 19 din cartierul Mănăștur a rămas fără obiect de activitate după ce toate apartamentele din zonă s-au debranșat de la sistemul centralizat de termoficare. Inițial, municipalitatea voia să folosească clădirea pentru o altă destinație, însă a constatat că o zonă verde este mult mai utilă oamenilor din cartier, fiind vorba despre o stradă cu foarte mulți locuitori.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu