Închide

Boc cere fair-play de la suporteri la meciul dintre U și CFR. „Am apreciat decizia CFR-ului de a-și retrage solicitarea și fiecare să ne susținem cu cele mai bune mijloace de fair-play echipele noastre”, a spus primarul Clujului

ActualitateAdministrațieSportTop News by Actual de Cluj - sept. 22, 2022 1 267

Primarul Emil Boc a îndemnat suporterii echipelor U și CFR Cluj să găsească un numitor comun și să dea dovadă de fair play, mai ales că urmează un meci între cele două echipe care se va disputa pe stradionul Cluj Arena la începutul lunii octombrie. Galeriile celor două echipe au avut în mediul online un schimb de replici acide, după ce CFR a cerut să joace pe stadionul Cluj Arena. Ulterior, feroviarii și-au retras cererea. Despre decizia clubului CFR, Boc a spus că e una înțeleaptă și că o apreciază.

„E de salutat decizia clubului de a retrage solicitarea, este o decizie înțeleaptă. E o temă sensibilă și trebuie discutată, analizată. E o temă care nu trebuie să dezbine comunitatea, trebuie să o unească. Avem nevoie de calm, de echilibru și de analiză. Decizia clubului de a retrage solicitarea mi se pare foarte bună în acest moment și de a lăsa viitorul deschis să discutăm. Să avem analize, să facem niște teste, să evoluăm ca și comunitate acum cu două echipe în liga 1.  E bine ca aceste lucruri să se facă echilibrat, nu cu hei-rup-uri. Trebuie să existe dialog între cluburi, dialog între galerii, dialoguri în comunitate, lucrurile trebuie pregătite. Am apreciat decizia CFR-ului de a-și retrage solicitarea și fiecare să ne susținem cu cele mai bune mijloace de fair-play echipele noastre”, a afirmat primarul Emil Boc, la Napoca Live, în 22 septembrie.

Primarul Emil Boc a mai declarat că așteaptă fair-play atât de la cele două echipe ale Clujului, cât și de la galerii, odată cu meciul dintre acestea programat în octombrie pe stadionul Cluj Arena, în așa fel încât „să-ți facă plăcere să mergi cu familia la stadion, cu copiii”.

„Va fi testul acesta în octombrie între U și CFR, trebuie să fie o sărbătoare a Clujului, așa trebuie primit, toți suntem clujeni, să ne susținem cu fair-play, nu cu ură, dezbinare, violență, lucruri care nu ne definesc. Am încredere ca cele două galerii să găsească un numitor comun, toți suntem clujeni, în fața lumii toți ne prezentăm ca și clujeni și va fi un important test să arătăm că se poate ca două echipe mari ale României, o echipă de tradiție cum este Universitatea și revenită pe scena fotbalistică și o echipă, campioana României, cu importante succese europene, pot să joace un meci de forță cu fair-play, să-ți facă plăcere să mergi cu familia la stadion, cu copiii. Ei nu vor veni dacă vor vedea că acolo e doar o competiție între galerii care nu au cele mai bune atitudini”, a mai spus primarul.

Galeriile celor două echipe ale Clujului care joacă în Liga 1 și-au adresat săptămâna aceasta replici acide pe rețelele de socializare.

Suporteri din Peluza „Șepcile Roșii” au anunțat săptămâna aceasta pe rețelele de socializare că nu acceptă sub nicio formă ca echipa CFR Cluj să joace pe stadionul Cluj Arena. Aceasta după ce Clubul CFR a transmis o solicitare Consiliului Județean pentru a juca o partidă pe stadionul din centrul Clujului, mai precis cea cu Petrolul Ploiești, având în vedere lucrările care se fac la gazonul stadionului echipei din Gruia.

“Nu suntem împotriva unei decizii, nu prevenim, nu avertizăm, vă spunem răspicat că NU ACCEPTĂM și ne asumăm orice repercusiune!”, au transmis suporterii din Peluza „Șepcile Roșii”.

”Chiriași cu pretenții de proprietari… Ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns. Din păcate pentru ei, acela va fi pentru totdeauna stadionul clujenilor, iar ei vor fi pe vecie chiriași. Cât despre noi, Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA, v-ați întrebat măcar dacă noi ne dorim să jucăm acolo?”, a fost replica suporterilor CFR.

Ulterior, CFR Cluj și-a retras cererea, urmând să joace la Mediaș.

 

 

Un comentariu

  1. Ba vinitura, in calitate de primar ar fi trebuit sa sustii CFR-ul in demersul sau de a juca pe stadionul tuturor Clujenilor.Da, al Clujenilor, vinitura din rachitele!

Scrie un comentariu