Închide

Șansă irosită. U Cluj putea să-și consolideze locul al doilea, promovabil, dar a pierdut cu cea mai slab cotată echipă din play-off

SportTop News by Actual de Cluj - mai 01, 2022 0 112

Universitatea Cluj a fost învinsă de Unirea Slobozia, scor 1-2,  și ratează astfel o șansă importantă de a promova direct în Liga 1. Principala contracandidată, Hermannstadt Sibiu, are două puncte peste (56). Pentru a fi sigură că promovează, U Cluj trebuie să câștige cele trei meciuri rămase de disputat.

Face ce face și U Cluj se împotmolește în drumul spre liga 1. La fel ca în anii precedenți, când nu se așteaptă nimeni. Din două confruntări cu Unirea Slobozia, cea mai slab clasată din play-off, unde a intrat cu noroc, în ultima etapă din sezonul regular, Universitatea a scos un singur punct, în deplasare. A fost 2-2 atunci, iar antrenorul Erik Lincar dădea vina, printre altele, pe starea proastă a terenului. Ei bine, după 3-1 cu Petrolul Ploiești, U Cluj a jucat acasă cu Slobozia și pornea ca mare favorită.

Doar că oaspeții au deschis rapid scorul, în minutul 11, cu un gol de senzație înscris de fundașul Constantin Toma, gol asemănător cu cel marcat de Hagi împotriva Columbiei la Campionatul Mondial din 1994. U a jucat lamentabil în prima parte. În repriza a doua reușit să egaleze prin Haită (61), a atacat în valuri pentru a se desprinde, dar  a primit lovitura de grație în prelungiri, pe contraatac, de la Sebastian Ivan (90+5).

1-2 și se întrevede un nou coșmar pentru studenți, care păreau că se îndreaptă cu pași repezi spre Liga 1.

Finalul a adus și circ în zona vestiarelor, unde jucători și membri ai staff-ului celor două echipe s-au luat la bătaie.

”Am remarcat, după meciul cu Petrolul, că Slobozia va veni să joace, să-și apere șansele pentru locul 5, care i-ar permite, poate, un joc de baraj. E adevărat că poate în alte situații în deplasare n-au făcut așa jocuri spectaculoase, dar, în același timp, știam că noi am jucat marți, am depus efort foarte mare, am încercat să fac câteva schimbări în echipă, să fim și noi mai proaspeți. Ei n-au jucat decât acum opt zile. Era normal că o să fie, din punct de vedere fizic, foarte bine.

Dar, ce să spun, am făcut o primă repriză foarte slabă, în a doua am intrat bine în joc, chiar am avut multe ocazii. Păcat de acest moment pe final. Cred că se putea termina măcar egal, la câte ocazii au fost, dar acesta este fotbalul, e dur, câteodată e nedrept. Trebuie să fim puternici, mai sunt trei etape. Mergem acum la Steaua, trebuie să jucăm și să obținem cât mai multe puncte în astea trei etape. Singurii vinovați suntem noi, nu cred în tipare că Universitatea Cluj se încurcă cu echipele mai slab cotate. Se întâmplă. E simplu. Am jucat foarte modest în prima repriză. Dacă jucam ca în a doua repriză cred că nu aveam niciun fel de probleme. Nu sunt superstițios. Dar, fotbalul, în momentul în care intri, poate, mai relaxat… sau chiar n-am înțeles, te pedepsește”

U Cluj: Gorcea – Romeo (Haită 56′), Gugu, D. Ispas, Dobrescu – I. Filip (Balgiu 56′), Romario Pires (cpt.) – Hofman (M. Ciobanu 46′), Ribeiro (Ely Fernandes 46′), Tescan – Val. Alexandru (Boiciuc 70′)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare