Închide

Sancțiuni de 84.000 de lei pentru transportatorii de lemene, aplicate de polițiștii clujeni în urma controalelor pe E60, între Huedin și Ciucea

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - feb. 26, 2024 0 119

Polițiștii din Huedin și inspectorii de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (I.S.C.T.R) au aplicat sanțiuni de peste 84.000 de lei, în urma unor acțiuni de control derulate între 21 și 23 februarie pentru verificarea respectării legislației în vigoare referitoare la transporturile de mărfuri/persoane, creșterii gradului de responsabilizare și conștientizare cu privire la dispozițiile legale, dar și în vederea prevenirii și combaterii evenimentelor rutiere.

Acțiunile au avut loc cu preponderență pe sectorul de drum DN1-E60, între localitățile Huedin și Ciucea.

„În cadrul controalelor efectuate au fost identificate și aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 84.000 de lei. Astfel, în conformitate cu prevederile O.G. 43/1997 au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, respectiv 3 pentru refuzul de a supune vehiculul verificării prin cântărire, 1 pentru depășirea masei totale admise și 1 nerespectarea obligației de însoțire a transportului agabaritic cu autovehicul autorizat. Totodată, în conformitate cu prevederile O.G. 37/2007 au fost constatate și aplicate 3 sancțiuni contravenționale, dintre care 2 în cazul transportatorilor de persoane, respectiv utilizarea cadrului aparținând altui conducător auto și 1 pentru nerespectarea timpilor de conducere”, a arătat IPJ Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu