Închide

Salvați depozitul de filme! Primăria intră în lupta pentru preluarea Depozitului de Filme

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 03, 2015 0 460

Administrația locală și-a dat acordul pentru a cere Ministerului Culturii clădirea în care funcționa Depozitul de Filme de pe strada Maiakovski. Aceasta după ce directorul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), Tudor Giurgiu a semnalat la deschiderea oficială a ediție a 14-a că respectiva clădire este dorită și de Școala de Agenția de Poliție și că ar fi păcat să se cedeze acesteia.

Primăria a primit propunerea să înființeze un Muzeul al Cinematografiei în locul depozitului de filme introdus recent în circuitul de evenimente culturale din oraș, fiind igienizat printr-o campanie a organizatorilor TIFF cu sprijinul primăriei.

Consilierii locali au aprobat la ședința de astăzi preluarea depozitului de filme în patrimoniul orașului, urmând ca solicitarea de preluarea să fie înaintată către Ministerul Culturii, cei care au în patrimoniu, prin Regia Autonomă de Exploatare a Filmului, fostul depozit de filme de pe strada Maiakovski.

Consilierul Gabriel Oniga a semnalat primarului să aibă în vedere că respectivul imobil a fost solicitat deja și de școala de poliție clujeană și a sugerat o negociere cu aceștia, mai ales că cererea lor ar fi în stadiu avansat de soluționare la Ministerul Culturii.

„Nu putem face film împreună cu poliția”, a tranșat primarul Emil Boc.

CITEȘTE MAI MULTE DESPRE initivele de a aduce la viata depozitul de filme din Cluj

Foto/Video. Depozitul de Filme, continuarea. Cum reînvie unul dintre locurile care au crescut „Clujul cinefil”

 

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu