Închide

SALVAȚI CETĂȚUIA! Tic-tac, tic tac. Un hectar de pe Cetățuie revine în proprietate publică

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - sept. 18, 2015 1 540

Administrația locală a inițiat formalitățile de achiziționare a unui hectar de teren pe Dealul de belvedere al orașului. La ședința extraordinară a Consiliului Local se va dezbate un proiect de hotărâre pentru cumpărarea proprietății cu 100.000 de euro. Primăria dorește să facă în zonă un teatru de vară pentru oraș. Deja a mai cumpărat și porticul de deasupra scărilor care urcă spre Cetățuie și urmează să-l reabiliteze.


Primăria și-a jucat cartea și a câștigat. A redevenit proprietar pe Cetățuie, dealul de belvedere al orașului. După aproape un an de când președintele Ordinului Arhitecților din România – filiala Transilvania, Szabolcs Guttmann i-a sesizat primarului că proprietarul Unita Turism vinde clădirele de pe Cetățuie iar administrația locală poate uza de dreptul de preempțiune, fiind forba despre clădiri-monument. Inițial primăria și-a exprimat dorința de a cumpăra două clădiri (porticul, plus încă o clădire monument), iar apoi a reușit o negociere cu proprietarul -Unita Turism- care avea o promisiune de vânzare a uneia dintre ele pentru amenajarea unui consulat. Așa s-a renunțat la achiziționarea respectivului imobil și s-a optat pentru cumpărarea unui hectar de teren de către primărie pentru a se amenaja un teatru de vară.

CITEȘTE ȘI 

Tic-tac, tic-tac…Cum se pregătește teatrul de vară de pe Cetățuie. Primele termene

Deja primăria a cumpărat cu 20.000 de euro porticul de deasupra scărilor, iar, la ședința extraordinară a Consiliului Local din 22 septembrie, consilierii locali vor discuta un proiect de hotărâre pentru cumpărarea terenului de 1 hectar cu 100.000 de euro. Proprietatea a fost evaluată la peste 500.000 de euro, însă primăria o va cumpăra potrivit negocierilor purtate cu proprietarul, la 1 euro/mp.

„Cu privire la suprafața de teren ce face obiectul promisiunii de vânzare, respectiv de 10.000 mp, precizăm că aceasta include suprafața de 4000 mp inițială care ar reprezenta proiecția teatrului de vară propriu-zis cât și suprafața adiacentă care să asigure accesul direct la aleile din incintă respectiv la calea publică, inclusiv suprafața de 360 mp care, faptic, face parte din strada Șerpuitoare”, se specifică în proiectul de hotărâre aflat pe masa consilierilor locali pentru ședința din 22 septembrie.
Primarul Emil Boc a declarat deja că administrația va licita serviciile de proiectare, urmând ca din 2016 să se ocupe de amenajarea teatrului de vară și de reabilitarea porticului de pe Cetățuie.

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare