Închide

Sabău: „Nu plec de la U Cluj, am planuri mari aici, ne pregătim de Liga a II-a!” Managerul lui U a refuzat în trecut FRF-ul și spune că va declina orice ofertă

SportTop News by Catalin Suciu - mart. 20, 2018 0 1787

Ioan Ovidiu Sabău are planuri mari la U Cluj și spune că nu va pleca de la club în următorii ani. Managerul Universității admite îl susține pe Ionuț Lupescu în cursa pentru șefia Federației, dar spune că nu ar da curs unei oferte din peartea sa.

„Cine mă cunoaște, știe că sunt un om de cuvânt, nu plec de la Universitatea”, a povestit Sabău pentru actualdecluj.ro.

Oficialul clujenilor e pe final de contract, angajament care îi expiră în vară. „Nu se pune problema să nu fie prelungit. Eu am o muncă de continuat aici, nu am venit să plec. Am avut o ofertă de la Federația Română pentru a prelua postul de director al Comisiei Tehnice din cadrul federației, dar am refuzat-o. Dacă iese Lupescu, e foarte bine pentru fotbalul românesc. Eu îl susțin cu toată convingerea pentru tot ceea ce a realizat în fotbal, ca jucător sau conducător. El a fost director la UEFA, e un om foarte pregătit și tot fotbalul românesc ar avea de câștigat dacă ar câștiga, asta este părerea mea. El are în minte un anumit staff cu care vrea să lucreze… dar vă spun, în ceea ce mă privește, orice propunere primită de mine va fi refuzată, atâta timp cât sunt la Universitatea. Cât sunt susținut, cât timp lumea are încredere în mine, în capacitatea mea. Cine vrea să înțeleagă, poate înțelege: sunt la Universitatea, cred în acest proiect și mă voi lupta pentru a duce echipa în liga 1”, a precizat Sabău.

Managerul Universității vorbește și despre sezonul următor, când U Cluj ar trebui – teoretic – să evolueze în liga secundă. „Se lucrează la buget, dar el trebuie construit în funcție și de bugetele celorlalte echipe. Eu spun astăzi, de exemplu, că 1,2 milioane de euro e un buget foarte bun pentru liga secundă, buget cu care te poți bate cu șanse reale la promovare. Dar pot apărea echipe din diferite orașe, nu dau nume, care pot avea buget de 2-3 milioane, pentru că sunt cazuri și acum. Ei merg la un jucător foarte bun pe care îl doresc și eu aici și îi oferă 4000 de euro pe lună, iar eu pot să-i dau 1500. Unde va merge acel fotbalist? Noi avem foarte mult noroc cu jucătorii pe care i-am crescut aici, cu Giurgiu, Goga, Florescu, Abrudan, Cordoș, fiindcă ei n-au venit pentru bani. Dar de la liga a doua? Se lucrează acum și la buget”, a adăugat conducătorul lui „U”.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.