Închide

S-au scumpit biletele și în Chinteni pentru transportul public operat de Compania Primăriei Cluj-Napoca

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - iun. 11, 2021 0 247

Consiliul Local din comuna Chinteni a aprobat săptămâna acesta majorarea prețurilor biletelor pentru transportul public din comună. Aceasta după ce și Primăria din Chinteni a refuzat și ea să subvenționeze pierderile Companiei de Transport Public (CTP) a Primăriei Cluj-Napoca, cea care operează cursele între municipiu și comună.

 

În Chinteni, biletele s-au scumpit cu 38 %, adică cu 2,5 lei. Înainte, prețul maximal era de 8 lei.

Și Primăria din Apahida a aprobat tot săptămâna aceasta majorarea prețului biletelor. Creșterea la Apahida a fost de 1 lei (creștere de peste 17%). Consiliul Local din Apahida a respins subvenționarea Companiei de Transport Public a Primăriei din Cluj-Napoca prin acordarea unei compensații anuale pentru a-și putea acoperi pierderile generate de pandemiei. În schimb, consilierii locali au aprobat majorarea tarifelor la transportul în comun, așa cum a propus CTP, cu peste 17,5%. Prețul biletelor a crescut cu 1 leu. Măsura ar trebui să aducă, după cum au arătat oficialii Primăriei, creșterea serviciilor oferite de CTP locuitorilor.

La fel, primărița din Chinteni, Lucia Suciu a cerut calitate a serviciilor prestate și a anunțat că va avea întrevederi cu oficialii companiei pentru suplimentarea curselor. În plus, ea a spus că este normal ca, dacă CTP operează în zona metropolitană, să se armonizele și prețurile biletelor, în așa fel încât să nu existe diferențe în localitățile unde compania operează.

CTP Cluj-Napoca a solicitat la finalul lunii aprilie tuturor primăriilor parte din Asociația Metropolitană de Transport să acorde compensații anuale (acceptate de Consiliul Concurenței) pentru a putea face față scăderii încasărilor din perioada pandemiei. Doar Primăria din Cluj-Napoca și primăria Florești au acceptat să ofere compensații CTP și au ținut astfel prețul biletelor pe loc. Cluj-Napoca oferă în 2021 peste 4,5 milioane lei, în timp de Florești, peste 1,5 milioane lei.

În plus, în Cluj-Napoca, s-a anunțat că în fiecare vineri se va putea circula gratuit cu transportul în comun. Măsura nu a intrat deocamdată în vigoare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu