Închide

S-au reluat cursele cu trenulețul, din Turda spre Cheile Turzii/Costă 15 lei iar călătoria durează 45 de minute/Trenulețul e omologat și verificat de Registul Auto Român – Cluj

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - apr. 23, 2023 0 3594

S-au reluat cursele cu trenulețul-tractoraș din Turda spre Cheile Turzii. Trenulețul a fost introdus anul trecut de un operator privat, care l-a omologat și verificat la RAR-Cluj pentru a efectua astfel de curse, în siguranță.

 

Traseul Happy Express începe din Turda (intrarea principală din Parcul Central), trece prin Mihai Viteazu, platoul Cheilor Turzii și se încheie la Cheile Turzii. O cursă dus durează aproximativ 45 de minute. Cursele sunt programte din Parcul Central Turda la orele 10.00, 13.00 și 16.00, în weekend-uri.

„Acest tractoraș colorat a fost la RAR Cluj pentru obținerea CIV. Am primit zeci de fotografii de la colegii din hala pentru verificări tehnice, semn că nu doar cei mici au fost atrași de mașinăria care seamănă cu jucăriile copilăriei”, a transmis Registrul Auto Român Oficial, în 2022, înainre ca trenulețul să efectueze curse oficiale spre Cheile Turzii.

(inspecție RAR, trenuleț, 2022)

Între timp, pentru a crește potențialul turistic și a proteja Cheile Turzii, Consiliul Județean a aprobat recent  un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) care reglementează din punct de vedere urbanistic aria protejată Cheile Turzii. Documentul a fost elaborat de Direcția de Urbanism a Consiliului Județean, condusă de arhitectul șef al județului, Claudiu Salanță.

Potrivit informațiilor Consiliului Județean, pentru prima oară documentația soluționează situația Cheilor Turzii.

Mai precis, a fost reglementată:

– zona de servicii- comerț și alimentație publică- deservire turistică, administrativă, educativă; 

–  zona de camping, glamping și agrement; 

–  zona de parcări (150 pe zona de acces dinspre satul Cheia); 

–  zona de sport, tabere copii;

– direcții de amenajare și dezvoltare viitoare.

Detalii: Arhitectul județului, PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare