Închide

Arhitectul județului, PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mart. 23, 2023 1 269

Comisia Tehnică de Urbanism din cadrul Consiliului Județean Cluj a adoptat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) care reglementează din punct de vedere urbanistic aria protejată Cheile Turzii.

Documentul a fost elaborat de Direcția de Urbanism a Consiliului Județean, condusă de arhitectul șef al județului, Claudiu Salanță.

Potrivit informațiilor Consiliului Județean, pentru prima oară documentația soluționează situația Cheilor Turzii.

Mai precis, a fost reglementată:

– zona de servicii- comerț și alimentație publică- deservire turistică, administrativă, educativă; 

–  zona de camping, glamping și agrement; 

–  zona de parcări (150 pe zona de acces dinspre satul Cheia); 

–  zona de sport, tabere copii;

– direcții de amenajare și dezvoltare viitoare.

„Dorim atragerea celor care vin în scop educativ, organizarea de excursii, tabere ecologice, dar și turismul stiințific, arheologic, speologic, pentru care s-a propus zona de agrement. De asemenea activitățile comerciale se vor concentra într-un ansamblu unitar ce oferă posibilitatea desfășurării acestora cu terase în partea superioară și locuri de parcare în imediata apropiere. Încurajăm creșterea procentului de turiști care vin pentru a vizita rezervația, drumețiile și cicloturismul  pentru care propunem amenajarea corespunzătoare a traseului și asigurarea continuității acestuia”, a transmis Consiliul Județean.

Obiectivele principale ale proiectului aprobat astăzi sunt protejarea cadrului natural și valorificarea potențialului turistic.

Un comentariu

  1. Domnul Salanta….suflatorii de la politie ajung sus…si ne dau lectii de etica… Acestui mascarici e o piedica in dezvoltarea umana si sociala a judetului cj

Scrie un comentariu