Închide

S-au mai dat pe brazdă: polițiștii locali din Cluj-Napoca verifică zeci de școli, doar 9 sunt închise. „În rest erau copii, tineri care practicau diferite sporturi”

Educaţie by Actual de Cluj - iul. 17, 2017 0 229

S-au mai dat pe brazdă: polițiștii locali din Cluj au verificat zeci de școli în ultimele zile și au constatat că doar câteva nu mai respectă o hotărâre de Consiliu Local veche din 2009, prin care conducerilor li se cere să lase curțile deschise și în perioada vacanței, ca elevii să poată practica sportul în condiții rezonabile, nu pe străzi.

Polițiștii locali din Cluj-Napoca au verificat peste 50 de școli săptămâna trecută, inclusiv în weekend; rezultatele sunt foarte bune, consideră șeful Poliției Locale, Marcel Bonțidean: „săptămâna trecută am verificat 53 unități școlare, în zile diferite și la ore diferite. La nouă am găsit curțile închise, în rest erau copii, tineri care practicau diferite sporturi”, explică Bonțidean. Cât privește cele nouă școli închise, conducerile acestora au scăpat deocamdată de sancțiuni, căci n-a fost cine să le primească. „Am constatat că e închis cu lacăt, cu cheie; nu am pus alte întrebări pentru că nu am avut cui să le punem”, spune Bonțidean.

Cele 53 de școli verificate reprezintă două treimi din totalul unităților de învățământ din Cluj-Napoca – aici funcționează aproximativ 70 de astfel de unități.

Amintim, o hotărâre de Consiliu Local din Cluj-Napoca veche din 2009 prevede ca terenurile de sport din incinta școlilor să fie accesibile și după cursuri; niciodată însă această hotărâre nu a fost aplicată până acum, în special din cauză că, motivau directorii de școli, nu există supraveghere după orele de cursuri și astfel nimeni nu-și asumă răspunderea pentru eventualele accidentări. Săptămâna trecută inspectorul școlar general Valentin Cuibus a trimis o informare circulară tuturor conducerilor de școli din Cluj-Napoca în care cerea o programare a supravegherii în școli pe toată durata vacanței, iar reporterul actualdecluj.ro care a verificat aleatoriu una dintre școli, în Mănăștur, a constatat la trei zile după emiterea circularei că școala era deschisă iar terenurile de sport puteau fi folosite – chiar dacă doar de elevii școlii, ce erau legitimați la intrare.

De altfel actualdecluj.ro a găsit o școală unde accesul e liber de ani de zile iar principalele îngrijorări ale profesorilor – accidentările și distrugerile – sunt insignifiante.

Citește și:

Am vizitat singura școală cu terenuri de sport deschise pentru comunitate din Cluj ca să arătăm că directorii de școli sunt fricoși degeaba

VIDEO Se deschid curțile școlilor, în Cluj: liber la sport pe durata verii

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu