Închide

VIDEO Se deschid curțile școlilor, în Cluj: liber la sport pe durata verii

EducaţieTop News by Actual de Cluj - iul. 05, 2017 0 1120

E bătut în cuie: curțile școlilor, cel puțin în județul Cluj, vor fi deschise pe perioada verii, după ce a fost nevoie de o mulțime de intervenții ca directorii de școli să se dea pe brazdă.

Toate școlile din Cluj au primit o informare ieri de la Inspectoratul Școlar Județean prin care li se cere să asigure permanența în școli de dimineața până seara și să permită accesul – deocamdată nu a fost clarificat dacă e vorba doar de elevi ori și de alte categorii de persoane. Șeful IȘJ Valentin Cuibus: „am avut o discuție cu primăria pe situația asta, ieri am trimis o notă în toate școlile din municipiu și județ în așa fel încât programul să fie de la 10 la 20 în fiecare zi, curțile să fie deschise pentru elevi, să se trimită inspectorului de sport lista persoanele care răspund, pentru că fiind vorba de o unitate de învățământ cineva trebuie să răspundă. profesori de sport, profesori de serviciu, din aparatul administrativ. Până în 10 iulie, luni, trebuie să trimită graficul cu persoanele care vor fi de servici. Toate școlile să fie deschise”.

UPDATE – am primit și adresa, o găsiți mai jos: aflăm de aici că aceasta a ajuns doar la conducerea școlilor din Cluj-Napoca, fiindcă pentru fiecare localitate în parte e nevoie de adoptarea unei Hotărâri de Consiliu Local.

Cuibus e de mulți ani la șefia IȘJ, cu diverse întreruperi, iar acum spune că i se pare „foarte normal” ca școlile să fie deschise pe perioada verii- deși ani de zile, inclusiv azi, covârșitoarea majoritate sunt sub lacăt și nu permit accesul nimănui. „Mi se pare foarte normal, copilul să nu stea pe stradă, dar trebuie să luăm și măsurile de siguranță. Anul trecut am avut discuția asta dar au fost părinți care au avut reacții nelalocul lor, au lovit alți copii. Trebuie să avem o persoană care să răspundă, să sune la urgență dacă e nevoie, ca să nu transformăm un lucru foarte bun într-o situație neplăcută pentru toată lumea”, a adăugat el.

Amintim, decizia ca școlile să fie deschise pe perioada verii, cel puțin în Cluj-Napoca, a fost luată în urmă cu mai mulți ani de Consiliul Local, dar decizia nu a fost pusă în aplicare până în ziua de azi, cu toate amenințările primarului Emil Boc care spunea că va cere schimbarea directorilor care nu se conformează acestei hotărâri.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu