Închide

S-a semnat contractul pentru preluarea Spitalului privat Polaris. Ce prevede angajamentul Consiliului Județean

ActualitateAdministrațieSănătateTop News by Actual de Cluj - apr. 28, 2020 0 457

Consililul Județean Cluj anunță că a semnat contractul privind închirierea Spitalului Polaris Medical, unitate care va funcționa ca extensie a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj Napoca, în planul de combatere a epidemiei de Covid-19.

Valoarea chiriei lunare ce va fi plătită de Consiliul Judeţean Cluj, potrivit evaluării unui expert al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR), este de 80.000 lei + TVA, lunar, echivalentul a aproximativ 2 euro/metru pătrat, se arată în comunicatul transmis de administrația județeană.

Contractul s-a semnat pentru o perioadă de 3 luni, cu posibilitate de prelungire, în funcție de cum va evolua criza epidemiologică la nivel național. Totodată, vicepreședintele Consiliului Județean, Marius Mânzat, a precizat că a fost păstrată clauza de reziliere unilaterală, în cazul în care se demonstrează că serviciile Spitalului nu vor mai fi necesare.

„În 27 aprilie a fost semnat documentul prin care Spitalul Polaris Medical devine o extensie a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Astfel, creşte adresabilitatea către serviciile medicale destinate pacienţilor cu COVID-19 prin suplimentarea cu 180 de locuri”, transmite Consiliul Județean.

Chiria de 80.000 de lei, plus TVA,  reprezintă costurile de închiriere a spitalului şi a spaţiilor și dotărilor de care spitalul dispune, urmând ca utilizarea echipamentelor să se facă în mod gratuit, fără niciun cost suplimentar, acestea nefăcând obiectul evaluării realizate de expertul ANEVAR.

Personalul medical, organizarea și susținerea activității din cadrul Polaris vor fi asigurate și gestionate de către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

„Pentru a sprijini efortul depus pentru gestionarea optimă a situaţiei, conducerea spitalului pune la dispoziţie, fără niciun cost suplimentar, computerul tomograf C.T., aparatura de radiologie medicală RX, (stație de oxigen și aer comprimat medical, ecografie abdominală și echipamente pentru monitorizarea pacienților”, se preciezează în comunicatul de presă.

„Oficializarea acestei colaborări reprezintă o garanție în plus că sistemul medical clujean este și va fi pregătit pentru a face față luptei cu noul coronavirus. Nu avem nicio rezervă în a lua toate măsurile necesare protecției sănătății clujenilor și nu numai”, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Marius Mînzat, care a participat la semnarea contractului din partea administrației județene (foto sus).

Din partea Polaris Medical, la semnarea contaractului a participat direcorul general al spitalului, Tudor Socea. „Este o chestiune de responsabilitate faptul că putem contribui major la consolidarea încrederii populației în actul medical și în faptul că unitatea noastră medicală va fi recunoscută ca fiind una la standarde înalte, ca parte a efortului nostru de a susține comunitatea”, a transmis acesa.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase se numără în eșalonul principal al unităților medicale prevăzute să trateze pacienții infectați cu Covid-19, la Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare