Închide

S-a declarat „stare de război” în Florești. Primarul Pivariu anunță că îi va vâna cu dronele pe cei care aruncă deșeuri pe spațiile verzi și amenință că va aplica amenzi și va confisca toate mașinile din care se aruncă gunoi

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - apr. 02, 2021 0 424

Pe grupurile civice de pe Facebook curg sesizările și imaginile care arată că locurile de joacă, spațiile verzi, dealurile, pădurea, malurile Someșului din comuna Florești, situată lângă Cluj-Napoca și cea mai mare din țară cu peste 70.000 de locuitori, sunt pline de gunoaie. Oamenii deplâng situația, fac acțiuni civice de igienizare și reproșează Primăriei că poliția locală are rol mai mult decorativ.

Primarul din Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat public, tot pe Facebook, că declară război tuturor celor care aruncă gunoiul în zonele verzi din comună. El a promis că va cumpăra drone și va supraveghea comuna ca să îi prindă și să îi amendeze pe toți cei care nu aruncă gunoiul unde trebuie. Mai mult, a arătat că va monta și un sistem de supraveghere cu camere video cu ajutorul căruia vor fi identificați toți cei care nu respectă legea, vor fi sancționați și că se va merge până la confiscarea mașinilor din care se aruncă gunoi.

“Masacrul asupra mediului înconjurator din Florești va lua sfârșit!!!! Declar RAZBOI deschis tuturor indivizilor care depozitează ilegal deșeuri în spații verzi. Masacrul acesta asupra spațiilor verzi din apropierea Someșului poluează pământul, otrăvește plantele și animalele. Nu accept ca în Floreștiul anului 2021, astfel de acte ilicite să mai aibă loc. Ii informez pe acești cetățeni inconștienți că Primăria Florești montează camere de supraveghere de înaltă rezoluție pentru a îi identifica ușor. Rețeaua de camere are capacitatea să urmărească mașinile în orice colț al Floreștiului s-ar afla. Vom achiziționa DRONE pentru a survola aceste zone. Vom intensifica și mai mult patrulatul în aceste zone chiar dacă ele se află departe de drumurile publice. Vom CONFISCA toate autoturismele cu care persoanele comit aceste fapte regretabile. Vă îndemn și pe voi să ne sesizați de îndată când sunteți martori la astfel de acțiuni, pentru a prinde în flagrant aceste persoane”, a anunțat Pivariu pe Facebook.

Floreștenii au fost cei care i-au arătat că alte Primării acționează mult mai eficient și au ac de cojocul celor care aruncă ilegal gunoi și i-au arătat că toată comuna are o problemă serioasă cu depozitările ilegale de gunoi.


Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare