Închide

S-a decis noua conducere a PNL – PDL, la nivel de Cluj

PoliticaTop NewsUncategorized by Cosmina Fernoaga - iul. 23, 2014 0 296

Senatorul liberal Marius Nicoară și europarlamentarul democrat-liberal Daniel Buda vor conduce filiala clujeană a noii alianțe PNL -PDL, până în 2017, când vor avea loc alegeri intrene comune. Liderii celor două partide s-au pus de acord în privința forurilor de conducere, spun sursele Actualdecluj.ro, astfel, vor exista câte doi covicepreședinți, Ioan Oros și Mihai Seplecan de la PNL și Alin Tișe și Alexandru Coroian de la PDL.

Noua alianță va avea și doi copreședinți  la municipiu, pe Dan Tarcea de la PNL și pe Radu Moisin de la PDL. Mihai Seplecan a precizat pentru Actualdecluj.ro că dacă va pleca vreun lider din forurile de conducere, locul său se va completa imediat cu un membru din același partid. „Va fi numit un Birou Județean comun, iar PNL se va alinia la numărul de membri pe care îl are acum și PDL-ul. Eu știu că până în 2017 nu vor mai fi alegeri, iar dacă se va întâmpla să plece vreun lider din conducere, el va fi înlocuit cu un membru din același partid”, a comentat Seplecan. Senatorul PDL, Alin Tișe, este de părere că după ce vor ieși actele jurdicie pentru înfiiințarea noii alianțe PDL-PNL se vor organiza, totuși, alegeri interne comune. „Avem adoptat un statut pentru această perioadă de tranziție. Organele lor de conducere vor fuziona cu ale noastre. PNL are posibilitatea să-și completeze lista membrilor din Biroul de Conducere, pentru fi la egalitate numerică cu PDL. Anul viitor, după ce vor ieși actele statutare ale Alianței PDL-PNL, se vor putea organiza alegeri interene pentru desmenarea unei noi conduceri”, a comentat Tișe.

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.