Închide

S-a bătut palma pentru telegondolă. Județul și-a asumat să facă studiile pentru proiectul de transport nepoluant din Turda, unic în România

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 24, 2020 0 1023

Consiliul Județean Cluj și Primăria Turda au semnat acordul de asociere prin care vor să înființeze în localitate o linie de transport urban și periurban pe cablu. Telegondola care va lega cel mai vizitat obiectiv turistic din Cluj, Salina Turda, de oraș dar și Cheile Turzii și de Cheile Turenilor e un proiect unic de mobilitate propus în țară, după cum spun autoritățile județene și urmează să se facă cu fonduri europene.

În cadrul acordului dintre CJ Cluj și Primăria Turda, Județul și-a asumat să elaboreze întreaga documentație tehnică și de urbanism pentru proiect dar și cofinanțarea lucrărilor la realizarea rețelei în zonele din afara municipiului Turda.

Primarul din Turda, Cristian Matei, anunța la începutul anului un proiect privind amenajarea pe bani europeni a unei telegondole în zona Salinei Turda, cel mai vizitat obiectiv turistic din județ, media fiind de circa 700.000 de turiști pe an. Telegondola urma să lege Salina Turda de o parcare turistică care urma să fie amenajată de municipalitatea turdeană într-o extremitate a localității.

Proiectul a fost reorientat printr-un parteneriat cu forul județean clujean, după cum a anunțat Cristian Matei, care a câștigat un nou mandat în fruntea Primăriei Turda la alegerile din luna septembrie, în barca PNL. Telegondola va avea un traseu de la Salina Turda spre Cheile Turzii și Cheile Turenilor. (VIDEO)

“Acest sistem va reprezenta o alternativă ecologică de transport și va uni toate punctele turistice ale Turzii, inclusiv Cheile Turenilor și Cheile Turzii. Dorim să oferim cetățenilor o nouă alternativă de transport electric, incluzând în obiectivele turistice ale zonei această atracție inedită, cu scopul de a crește potențialul turistic al zonei”, anunța primarul din Turda la finalul lunii octombrie.

 

CITIȚI ȘI:

Telegondola lui Matei prinde aripi. Proiectul anunțat de primarul din Turda la salină crește spre Cheile Turzii și Cheile Tureni

Nici un comentariu

Scrie un comentariu