Închide

S-a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic. Maldive şi Seychelles pe lista roșie. Franța pe lista galbenă. Turcia sau Spania, pe lista verde

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - iun. 11, 2021 0 265

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, în 11 iunie, lista statelor considerate cu risc epidemiologic. Pe lista roşie sunt 21 de țări între care Maldive şi Seychelles. Dintre ţările preferate de români pentru vacanțe, Grecia, Tunisia şi Franţa sunt pe lista galbenă, iar Turcia şi Spania, pe cea verde.

Potrivit Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe lista roşie sunt 21 de state, 17 dintre acestea din cauza incidenţei, iar restul din cauza circulaţiei unor tulpini periculoase ale coronavirusului.

Pe lista galbenă sunt multe dintre ţările frecventate de români, respectiv Grecia, Tunisia, Slovenia, Belgia, Olanda, Franţa sau Emiratele Arabe.

Multe ţări apar  trecute pe lista verde, între care Turcia, Italia şi Spania. AICI, lista.

În 14 mai, România a introdus lista roşie.

”Lista este difrenţiată pe coduri – verde, galben şi roşu, exact după incidenţele din România. Motivul pentru care s-a făcut acest lucru este pentru a nu intra brusc ţări care ne depăşesc cu foarte puţin. Dacă este în codul galben, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină”, a declarat atunci Raed Arafat, citat de news.ro

Cei care vin din zona verde nu mai au nevoie de niciun fel de document.

sursa foto: https://g-switch.org/

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare