Închide

Comisia Europeană va face la finalului lui 2022 o propunere de retragere de pe piaţă a vehiculelor foarte poluante

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - iun. 10, 2021 0 49

Mai multe state membre ale UE, printre care Franţa şi Spania, s-au angajat să interzică până în anul 2040 comercializarea vehiculelor alimentate cu motorină sau benzină. Comisia Europeană va prezenta la sfârşitul anului viitor o propunere de retragere de pe piaţă a vehiculelor foarte poluante, a declarat joi vicepreşedintele Comisiei Europene însărcinat cu Pactul Verde al UE, Frans Timmermans.

Retragerea de pe piață a „rablelor”, despre care autoritățile din România reclamă că sunt aduse în țară în număr foarte mare și pun probleme serioase orașelor mari, se va face însă treptat.

″Dorim să lucrăm la o revizuire a directivei privind durata de viaţă a vehiculelor. Vom face o propunere către finele anului care vine’’, a spus Timmermans în timpul unui consiliu al miniştrilor mediului, desfăşurat la Luxemburg, potrivit Agerpres.

El a transmis acest mesaj în urma preocupărilor exprimate de mai multe state ale UE asupra exportului de vehicule poluante dinspre unele state membre către alte state de asemenea membre ale UE, dar şi către altele din afara blocului comunitar.

″Dacă dorim să ne asigurăm că nu exportăm vehicule poluante în afara UE, trebuie mai întâi să garantăm că ele nu se deplasează în interiorul UE″, a indicat vicepreşedintele Comisiei Europene.

″Fie că sunt autoturisme, furgonete sau camioane, când retragi vehiculele poluante vor sosi pas cu pas vehiculele cu emisii zero. Trebuie să fie o abordare pas cu pas, nu putem avea vehicule cu emisii zero de azi pe mâine. Dar putem avea programe de retragere de pe piaţă a vehiculelor cele mai poluante cât mai rapid posibil″⁣, a mai semnalat oficialul.

sursă foto: auto.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu