Închide

Rostul școlii, dezbătut la Berăria Culturală

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 29, 2015 0 389

Rostul școlii – și ce fac absolvenții de facultăți pe piața muncii – e dezbătută diseară la a 33-a ediție a Berăriei Culturale.

Dezbaterea, ce are loc la berăria Ursus de vizavi de USAMV, e moderată de jurnalistul și istoricul Ion Novăcescu. „Sunteți invitați să vă spuneți părerea și să aflați răspunsuri la câteva chestiuni esențiale: Pentru ce ne trimitem copii la școală? Ce fac absolvenții școlilor românești cu diplomele și specializările lor înalte și numeroase? Are nevoie Țara de cunoștințele și pregătirea lor sau vor fi folosiți de alte națiuni pentru propria lor mărire și dezvoltare? În aceeași măsură, a vorbi despre rostul școlii presupune și o analiză a eficienței și modernității actului de instruire școlară, precum și respectarea statutului învățătorului și profesorului în societatea românească. Nu în ultimul rând, vom publicul va afla care este secretul școlii clujene care a reușit în acest an să califice 60 de elevi la faza finală a celor mai importante olimpiade școlare”, spune Novăcescu.

Displaying Beraria 33.jpg

La dezbatere participă inspectorul școlar general Valentin Cuibus, directorul producătorului de medicamente Terapia Ranbaxy Dragoș Damian, directorul colegiului Emil Racoviță- Constantin COrega, directorul adjunct al școlii Constantin Brâncuși Alina Bărăian și jurnalistul Realitatea FM Florin Novăcescu. Dezbaterea începe la ora 19 iar intrarea e liberă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare