Închide

Când va fi mai bine în centru? Se pot eficientiza șantierele primăriei?

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - apr. 29, 2015 2 766

Un utilaj cu cupă, o rabă, mulți pietoni, un biciclist, mașini la semafor. Așa a început săptămâna pe Emil Isac colț cu Memorandumului. Acum în locul utilajelor e o mare groapă semnalizată cu bandă roșie cu alb și un poduleț de lemn pe care să trecă pietonii.

Se lucrează ziua, la orele de vârf și toată lumea este exasperată. Acum se lucrează pe Memorandumului pe trotuarul și pe carosabil, pe partea dreaptă pe sensul de mers spre Mănăștur. Lucrează Viarom în cadrul proiectului primăriei cu bani europeni Refacerea infrastructurii din orașul comoară. Contratul e de peste 17 milioane de lei și cuprinde alte trei artere – Brătianu, Avram Iancu și Moților. Se va lucra și la rețeaua pentru troleibuze. Se fac intervenții și pentru modificarea traseului conductei de gaz de pe strada Memorandumului, lucrare atribuită separat către Anda Paula pentru peste 40.000 lei. De când a început, în această primăvară, șantierul din centrul orașului este hulit de pietoni, șoferi sau riverani.

Plin de utlije si lucrari la orele de varf. Primaria #Cluj-Napoca a promis ca se va lucra noaptea in centrul orașului…

Posted by Actual de Cluj on Wednesday, 29 April 2015

 

„Groapa semnalizată de la intersecția cu Emil Isac a rămas așa pentru că se fac probe pentru rețeaua de gaz. Când totul va fi în regulă, se va astupa. Sunt faze de lucrări care necesită timp. De exemplu acum s-a turnat betonul pentru montarea noilor stâlpi de iluminat. Nu putem să dăm jos vechii stâlpi până nu montăm noii stâlpi. Și nu putem monta noii stâlpi până când nu se întărăște betonul de fundație. Există și faze de lucrări care se pot face noaptea și faze care se fac ziua. Este loc și de mai bine și noi facem în permanență demersuri către constructori ca să fie mai eficienți și riveranii sau pietonii care tranzitează zona să aibă un disconfort cât mai mic. Sunt multe lucruri de îmbunătățit în ceea ce privește modul în care se lucrează și facem demersuri în acest sens”, a explicat Ovidiu Cîmpean, managerul de proiect – orașul comoară.

Când va fi mai bine? „Sperăm ca din 10 mai, trotuarul pe care acum se lucrează fie adus într-o stare mai bună”, a spus Cîmpean.

Dar pe Brătianu, când vom circula pe trotuare? În perioada următoare, adaugă managerul de proiect, artera Brătianu fiind, de asemenea, inclusă în Orașul Comoară. „După cum am mai explicat, legat de plăcile de granit cu care urmează să se placheze trotuarele a fost o problemă de aprovizionare a antreprenorului lucrărilor (Viarom -n.red.). În perioada următoare va fi montată și piatra pe aceste trotuare”

Va ține granitul adus din China (după cum ne informează sursele Actuadecluj.ro asupra provenienței granitului folosit pentru placarea trotuarelor din centru – n.red.)? „În caietul de sarcini al licitației au fost niște specificații tehnice legate de aceast granit. Oricum este mult mai gros decât cel care se montează în alte orașe. De unde îl comandă antreprenorul, aceste chestiuni țin de el. Oricum lucrarea va fi în garanție și sperăm să se comporte bine această piatră naturală”, a completat Cîmpean.

Lucrările la cele patru artere din proiectul „Orașul comoară” se vor finaliza , potrivit primăriei, la sfârșitul anului 2015!

2 comentarii

  1. granitul lipsea din imaginea dezolanta a centrului istoric. oare era prea mult sa fie piatra cubica pe toata strada chiar daca era si partial carosabila?

Scrie un comentariu