Închide

Romii evacuați la Pata Rât de primărie nu renunță. Cer din nou în instanță daune și case în oraș (muzicainstantelor.ro)

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - oct. 27, 2017 1 423

Romii mutați de Primărie de pe strada Coastei (acum Nicolae Ivan) la groapa de gunoi a Clujului dau din nou în judecată administrația locală pentru a primi daune și case în oraș, arată muzicainstanțelor.ro.

Vorbim de 230 de persoane evacuate de muncipalitatea clujeană acum 7 ani de pe un teren care a fost dat gratuit Biseriici Ortodoxe pentru amenajarea campusului universitar Nicoale Ivan.

La prima acţiune în instanţă, romii au obţinut despăgubiri bănești (câte 2.000 de euro pentru fiecare persoană) dar și obligaţia de a li se repartiza alte locuinţe. Procesul a fost însă pirdut, după ce Curtea de Apel a stabilit că decizia de desfiinţare a construcţiilor nu ar fi fost nelegală.

Pornind de aici, de la considerentul că dispoziţia de demolare nu prevedea strămutarea, romii îşi pun noi speranţe pentru obţinerea de despăgubiri şi obţinerea de locuinţe în oraş. Ei au înaintat o nouă acțiune în instanță.

Detalii pe muzicainstanțelor.ro, AICI.

Un comentariu

  1. sa le dea!
    apoi o sa ma duc si eu sa pun cortu in fata la teatru (la vara ca acum e frig) si dupa ce ma evacueaza o sa cer despagubiri si locuinta in oras

Scrie un comentariu

Articole similare