Închide

Românii și banking-ul pe internet: 4 din 5 nu-l folosesc, jumătate spun că nu se pricep și sunt prea în vârstă ca să învețe

EconomieTop News by Actual de Cluj - mai 29, 2020 1 255

Mai bine de trei sferturi dintre români nu folosesc nici în 2020 serviciile de internet banking, arată un sondaj realizat la Cluj.
Institutul Român pentru Evaluare și Strategie e o casă de sondaje cu sediul în Cluj care a întrebat peste o mie de români, un eșantion reprezentativ, dacă folosesc în general serviciile de banking online. Răspunsul – 78%, adică aproape patru din cinci români, nu folosesc astfel de servicii. Și nici nu au de gând să-l folosească, în viitor: 68% răspund că nu au de gând să folosească în viitor astfel de servicii.
De ce nu folosesc românii serviciile de internet banking, în 2020? Aproape jumătate spun că nu se pricep sau sunt prea în vârstă ca să învețe, 43%, în vreme ce un sfert, spun că nu au nevoie de astfel de servicii.

Sondajul a fost realizat în 20 și 21 mai, prin telefon. Un număr de 1.033 de persoane au răspuns la întrebări iar IRES spune că e vorba de un eșantion aleatoriu și reprezentativ la nivel național.

Un comentariu

  1. Adevarul este ca si bancile dau dovada de parsivenie. Dupa o operatiune gresita, in care am pierdut cateva sute de lei, dobanda pe cateva luniale unui cont, banca a refuzat sa anuleze operatiunea, care a fost sesizata imediat, zicandu-mi ca greseala este a mea! Pai, in conditii de astea sa mai faci banking?

Scrie un comentariu