Închide

Românii pot face turul virtual al casei cunoscutei disidende anticomuniste Doina Cornea într-o adaptare video în cadrul Festivalului Național de Teatru

Cultură by Actual de Cluj - nov. 02, 2021 0 165

Românii pot face turul virtual al casei cunoscutei disidende anticomuniste Doina Cornea într-o adaptare video în cadrul Festivalului Național de Teatru.

În seria instalațiior vizuale prezentate la ediția din acest an a festivalului se înscrie și cea intitulată ”Case de poveste. Doina Cornea” – un proiect conceput de Andreea Iacob și produs de asociația Create.Act.Enjoy din Cluj-Napoca. ”În cadrul Festivalului Național de Teatru, echipa Create.Act.Enjoy vă prezintă o versiune adaptată pentru mediul online a turului casei Doinei Cornea, publicistă și opozantă a regimului comunist, cu participarea extraordinară a fiului ei, Leontin H. Iuhas. Chiar dacă instalațiile audio pregătite pentru vizitarea fizică a casei și atmosfera pe care am creat-o nu pot fi translatate prin film, sperăm ca plimbarea virtuală pe care am pregătit-o să rămână un mesager al spiritului, curajului și determinării Doinei Cornea”, arată Andreea Iacob.

Turul ghidat adaptat video al locuinței cunoscutei dizidente anticomuniste va putea fi accesat pe site-ul festivalului, fnt.ro, de joi, 11 noiembrie, de la ora 16.

Amintim, tot la FNT e programată și o expoziție dedicată fostului regizor principal al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, Harag György. Citește și:

Expoziție itinerantă la București în cadrul festivalului național de teatru în memoria fostului regizor principal al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, Harag György

Nici un comentariu

Scrie un comentariu