Închide

Românii pot face turul virtual al casei cunoscutei disidende anticomuniste Doina Cornea într-o adaptare video în cadrul Festivalului Național de Teatru

Cultură by Actual de Cluj - nov. 02, 2021 0 186

Românii pot face turul virtual al casei cunoscutei disidende anticomuniste Doina Cornea într-o adaptare video în cadrul Festivalului Național de Teatru.

În seria instalațiior vizuale prezentate la ediția din acest an a festivalului se înscrie și cea intitulată ”Case de poveste. Doina Cornea” – un proiect conceput de Andreea Iacob și produs de asociația Create.Act.Enjoy din Cluj-Napoca. ”În cadrul Festivalului Național de Teatru, echipa Create.Act.Enjoy vă prezintă o versiune adaptată pentru mediul online a turului casei Doinei Cornea, publicistă și opozantă a regimului comunist, cu participarea extraordinară a fiului ei, Leontin H. Iuhas. Chiar dacă instalațiile audio pregătite pentru vizitarea fizică a casei și atmosfera pe care am creat-o nu pot fi translatate prin film, sperăm ca plimbarea virtuală pe care am pregătit-o să rămână un mesager al spiritului, curajului și determinării Doinei Cornea”, arată Andreea Iacob.

Turul ghidat adaptat video al locuinței cunoscutei dizidente anticomuniste va putea fi accesat pe site-ul festivalului, fnt.ro, de joi, 11 noiembrie, de la ora 16.

Amintim, tot la FNT e programată și o expoziție dedicată fostului regizor principal al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, Harag György. Citește și:

Expoziție itinerantă la București în cadrul festivalului național de teatru în memoria fostului regizor principal al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, Harag György

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare