Închide

Romanian Chamber Orchestra, sub bagheta renumitului dirijor Cristian Măcelaru, concertează la Cluj, duminică, în Parcul Central, de la ora 19.30

ActualitateCulturăFestivalMuzicaTop News by Actual de Cluj - aug. 23, 2020 0 484

Eveniment special la Cluj în cadrul programului Zilelor Culturale ale Kazahstanului. Duminică, de la ora 19.30, în Parcul Central, la Casino – Centrul de Cultură Urbană, „Romanian Chamber Orchestra” va susține un concert deosebit, sub bagheta renumitului dirijor Cristian Măcelaru.

Concertul se desfășoară în aer liber, iar potrivit organizatorilor, vor fi interpretate lucrări de F. Schubert, A. Dvořak și o piesă în primă audiție de Alin Constantin Chelărescu. „Va exista cel puțin o surpriză care va fi devoalată în timpul concertului.  Concertul este parte  a unei manifestări de ținută a Clujului cultural și artistic – Zilele culturale ale Republicii Kazahstan, eveniment organizat de Consulatul Onorific al acestei țări la Cluj (anul acesta, ediția a IV-a)”, relatează  radiodomeldo.ro

Zilelele Culturale ale Kazahstanului s-au desfășurat pe parcusul acestui weekend, programul incluzând și vernisajului de pictură al artistei kazahe Alua Tebenova, cu titlul: Tradiție și timp contemporan –  Asia Centrală.

Originară din Kazahstan, Alua Tebenova este o tânără artistă din domeniul artelor vizuale. Ea a venit în România în  2015, în căutarea dezvoltării vocației sale de pictor, urmând un masterat în Pictură, la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca.

În programul Zilelor Culturale ale Kazahstanului a fost inclus și un mini festival de film.

„Ideea festivalului de film kazah  mi-a venit după ce am văzut interesul pentru filmele din Kazahstan la diverse festivaluri de film din lume. Remarc  faptul că școala de film kazahă s-a dezvoltat uluitor în ultimele două  decenii, filme produse aici fiind prezentate inclusiv la Cannes. Unele sunt proiectate și la Festivalul care are loc aici la Cluj-Napoca: așa am procedat și în anii antetiori”, a relatat pentru radiodomeldo.ro Ștefan Gadola, Consulul Onorific al Republicii Kazahstan, organizatorul întregului eveniment.

Consulatul Kazahstanului la Cluj

Sursa Foto: Facebook/ Romanian Chamber Orchestra

Nici un comentariu

Scrie un comentariu