Închide

România a ajuns pe locul 2 la decesele zilnice COVID raportate la populație, în Europa. În lume, doar Bulgaria și câteva țări cu populație redusă au cifre mai ridicate decât țara noastră

ActualitateSănătate by Actual de Cluj - oct. 09, 2021 0 242

România a ajuns pe locul 2 la decesele zilnice COVID raportate la populație, în Europa, după Bulgaria, potrivit datelor centralizate de Universitatea Oxford, transmite G4Media.ro. Cele două țări au cele mai mici rate de vaccinare din Europa. De fapt, România stă foarte prost, la nivel mondial, doar câteva state cu populații foarte mici fiind mai sus în acest clasament.

În 7 octombrie, Bulgaria a înregistrat 12,9 decese la un milion de locuitori, iar România – 11,21 la un milion de locuitori.

În fața celor două, în lume au înregistrat mai multe decese la un milion de locuitori doar câteva țări cu populații foarte mici – Grenada, Bahamas, Lesotho, Surinam.

Bulgaria și România au cele mai mici rate de vaccinare anti-COVID din Europa, cu 19% și, respectiv, 28% din totalul populației, conform Centrului European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (ECDC).

Conform datelor de ieri, și la Cluj s-a atins un  record de infecții cu coronavirus pentru ultima perioadă – șase sute de infecții noi în doar 24 de ore, numărul total depășește astfel 68.000. Numărul de cazuri noi de infecție depistate la Cluj a fost cel mai mare din România în ultimele 24 de ore

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare