Închide

UPDATE: Reunire amânată la „U” Cluj! Antrenorii iau în calcul plecarea de la echipă: „Noi am rămâne, dar trebuie să avem o bază minimă să pornim la drum”

SportTop News by Catalin Suciu - iul. 13, 2015 1 1336

UPDATE:

Adrian Falub povestește despre situația critică de la echipă. „Noi am zis de la bun început că ne dorim să rămânem, că încercăm să facem ceva, să pornim la drum. Eu, Cristi Pojar, Marius Popescu, Marius Șuller, toți ne-am pus de acord. Acum e foarte dificil și trebuie să vedem pe ce ne putem baza. Să vedem dacă ne vin jucătorii la reunire, să avem cazări pentru ei, condiții minime, să vedem cine vrea să vină, dacă vrea să vină. Vrem să rămânem, cum am mai spus, dar nu știm deocamdată ce se întâmplă cu echipa, cu clubul. Mi-ar părea foarte rău să nu se poată face nimic. Să nu ne trezim că începem campionatul, iar apoi să se termine totul. Nu știu ce va fi. Reunirea am amânat-o pe 22 , poate până atunci se întâmplă vreo minune. În plus, și campionatul va începe pe 29 august, nu pe 22 august, cum era inițial stabilit.”

Știrea inițială

Programată mâine (14 iulie), reunirea lotului Universității a fost amânată pentru data de 22 iulie. Varianta oficială ar fi că s-a decalat și startul Ligii secunde, astfel că echipa ar avea timp suficient să se pregătească până la începerea campionatului.  Viitorul clubului atârnă, însă, de un fir de ață, societatea având nevoie urgentă de bani pentru desfășurarea activității.

Negocierile cu omul de afaceri Viorel Tudose au intrat în impas, iar Universitatea așteaptă cu disperare banii de la Federația Română de Fotbal pentru finala Cupei României din sezonul trecut. Administratorul judiciar a reușit să amâne o cerere de faliment, dar și alte plăți, însă numai până în luna septembrie, când au fost fixate noi termene la Tribunalul Botoșani. „Situația e grea, e foarte grea. Sperăm să facem rost de bani, altfel nu știu ce se va întâmpla”, a precizat Marieta Anastasescu.

Antrenorii Universității iau în calcul în acest moment inclusiv posibilitatea de a pleca de la echipă, susțin sursele actualdecluj.ro. Falub, Pojar și Popescu și-au manifestat intenția de a contina în Liga secundă, dar au solicitat câteva condiții minime, cum ar fi asigurarea locurilor de cazare, asigurarea în condiții decente a deplasărilor sau alimentației jucătorilor, doleanțe care nu pot fi îndeplinite deocamdată. Până în acest moment echipa nu s-a înscris în campionat, iar termenul limită este 20 iulie!  „Ne vom înscrie, mai avem timp până atunci. Cred că în această săptămână o vom face. Căutăm sponsori, investitori”,  a mai spus Anastasescu.

 

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.