Închide

Renumitul diabetolog clujean Nicolae Hâncu, medaliat de UMF Cluj la 80 de ani

Educaţie by Actual de Cluj - iul. 07, 2020 0 154

Renumitul diabetolog clujean Nicolae Hâncu a fost distins de Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj cu medalia ”Iuliu Hațieganu”, la aniversarea vârstei de 80 de ani.

Hâncu e unul dintre cei mai apreciați și renumiţi medici din România: e membru de onoare al Academiei Române, membru titular al Academiei de Știinte Medicale din România și președintele de onoare al Federatiei Române de Diabet, Nutritie și Boli Metabolice.  A fost pentru o vreme membru în Consiliul Societății Europene de Diabet, între 2001 și 2005, concomitent cu poziția de secretar al Grupului de Lucru Învățământ Postuniversitar din cadrul acestei instituții. A fost cea mai înaltă poziție ocupată de un diabetolog român într-un for științific european.

”Autor și co-autor a zeci și sute de cărți, articole și lucrări științifice, publicate în țară și în străinătate, profesorul Nicolae Hâncu și-a desfășurat activitatea științifică în domenii precum lipidologia clinică, managementul clinic al diabetului zaharat de tip 2, riscul cardiovascular global, obezitatea abdominală”, arată UMF Cluj. A format și motivat zeci de generații de studenți. ”Această distincție se acordă personalităților remarcabile ale medicinii clujene, celor care ne-au purtat renumele peste tot prin țară și peste hotare”, a spus rectorul UMF Cluj, Anca Buzoianu.

”Datoria profesiei mele este să ajute știința în drumul spre sănătatea omului și pe el să-l călăuzească spre sănătate. Realizările, succesele și pozițiile în ierarhiile profesiei le datorez universității mele”, a spus Hâncu în discursul de acceptare a distincției.

Citește și:

AUDIO Nutriționistul Hâncu: „nu mai promovați alimentația bunicilor!”. Și de ce incidența diabetului a crescut de 10 ori în 50 ani, în România

Nici un comentariu

Scrie un comentariu