Închide

Regulament mai strict pentru contractele din bani publici

Administrație by Cosmina Fernoaga - iul. 31, 2014 0 237

Pentru că în legislația privind achizițiile publice este loc de mai bine, consilierii județeni PDL vin cu o inițiativă menită să asigure transparența în atribuirea tuturor contractelor care depășesec valoarea de 100 de euro. Dacă propunerea va trece de votul Consiliului Județean, regulile de publicare a anunțurilor de achiziție se vor modifica de săptămâna viitoare.

Toate contractele care depășesc valoarea de 100 de euro, plus TVA, vor sta pe site-ul Consiliului Județean minim cinci zile lucrătoare. Consilierul PDL cu atribuții de vicepreșednte,  Horațiu Cătărig (foto), a explicat că până în prezent anunțurile care vizau contracte de 5000 de euro erau puse pe site timp de numai trei zile. „Dacă se dorește transparență, atunci nu poți posta un anunț de achiziție publică vinerea, iar luni îl scoți pentru că oferta o aduce oricum cine trebuie.  Avem obligația să oferim posibilitatea tututor firmelor din țară și nu numai, să depună oferte. Prin urmare, considerăm că este normal ca toate anunțurile care vizează încredințări de peste 100 de euro, plus TVA, să rămână pe site cel puțin cinci zile lucrătoare”, a comentat Cătărig. De asemenea, pentru contractele de la 50.000 de euro la 100.000 de euro, anunțul de achiziție va fi menținut pe site 20 de zile, și nu șapte zile cum se întâmplă în prezent. Pentru contractele de peste 100.000 de euro, legislația impune o procedură standard.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.