Închide

Regresul neașteptat al golgheterului Valentin Lemnaru și posibila explicație pentru forma slabă din 2015

SportTop News by Catalin Suciu - apr. 06, 2015 0 760

În sezonul trecut a fost unul dintre cei mai importanți fotbaliști din România, cu 13 goluri marcate în Liga 1. Al doilea golgheter al campionatului și cel mai important fotbalist din angrenajul lui „U” Cluj.

Valentin Lemnaru  este în momentul de față doar o umbră a jucătorului care marca cu regularitate în urmă cu câteva luni.  A fost unul dintre oamenii cheie din formația clujeană care izbutea  cu Mihai  Teja pe bancă  să se salveze de la retrogradare, iar adversarii lui „U” își luau măsuri de siguranță suplimentare pentru a-l bloca în meciurile directe.   În 2015,  atacantul traversează cea mai dificilă perioadă din carieră , n-a marcat nici un gol , și-a pierdut banderola de căpitan , iar acum postul din ofensivă, antrenorul Adrian Falub preferându-l pe Castillion. Olandezul a și marcat, de altfel, cu Rapid , aducând primul succes pentru Universitatea în acest an (1-0).

Despre Lemnaru și perioada critică în care se află vorbește și Mihai Teja.  „Vali e un fotbalist cu mari calități și a demonstrat asta în sezonul trecut când a fost golgheter. Fotbalul nu se uită, iar calitățile lui Vali Lemnaru sunt aceleași. Problema la el este de încredere. E un fotbalist special și are nevoie mereu de încurajări, să fie încurajat, motivat . Pe Lemnaru trebuie să-l iei și să-l înțelegi așa cum este el”,  a povestit tehnicianul.

Lemnaru a fost utilizat apoi și de George Ogăraru , dar și de Adi Falub.  Rezultatul? 2 goluri din lovituri de la unsprezece metri, în etapele 15 și 17, cu Astra Giurgiu (1-1) și Ceahlăul Piatra-Neamț (6-0).

Vârful a irosit apoi un penalty în turul semifinalei din Cupa României cu CFR Cluj, la scorul de 0-0 , în minutul 9 al meciului, tabela rămânând neschimbată până la finalul partidei.  ”
“Îmi pare rău pentru el, dar are unele faze de joc pe care le tratează cu superficialitate. El trebuie să aibă încredere în el. Nu ne ajută cu nimic dacă se tot plânge , el trebuie să ajute mai mult. El 10 minute după ratare nici n-a mai contat, nu l-am mai văzut. El aici are o problemă. A ratat, a ratat, toți ratează în lumea asta, nu asta a fost problema. El se tot plânge, ce facem atunci? El trebuie să joace și apoi sigur vor veni si golurile”, a spus atunci antrenorul Adrian Falub la conferința de presă. În vestiar, Lemnaru a fost aspru criticat pentru joc, fiind pus la zid de staff.

În campionat, la Brașov, unde Universitatea  a fost învinsă cu 1-0, Lemnaru a fost din nou criticat dur de antrenor, iar acum fotbalistul și-a pierdut locul în echipă. Acesta a făcut deplasarea la Craiova, unde Unviersitatea Cluj va juca marți , de la ora 17:00, dar va începe meciul pe bancă.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.