Închide

A lovit o femeie cu pumnul pe stradă și i-a furat mobilul. Ce sfaturi îți dau polițiștii ca să nu fii și tu victimă

ActualitateTop News by Actual de Cluj - apr. 06, 2015 0 450

A lovit cu pumnul o tânără ce vorbea la telefonul mobil și i l-a furat; a fost prins de polițiști și ajunge la închisoare pentru tâlhărie calificată.

Bărbatul a fost prins ieri, dar polițiștii nu precizează când anume a avut loc fapta. Ce e cert e că autorul bănuit al tâlhăriei, un bărbat de 41 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore și e propus azi instanței pentru arestare preventivă. Polițiștii spun că bărbatul i-ar fi aplicat victimei o lovitură cu pumnul în zona feţei, în timp ce aceasta se afla pe o stradă din zona gării. După ce a fost lovită femeia și-ar fi scăpat pe trotuar telefonul mobil la care vorbea, iar cel bănuit de comiterea faptei şi l-ar fi însuşit,  continuându-şi deplasarea.

Pentru a nu fi victime ale acestui gen de fapte şi, totodată, pentru a avea sărbători  liniştite, poliţiştii vă recomandă:

  • Fiţi prevăzători, pentru a nu deveni ţinta hoţilor de buzunare!
  • Adoptaţi un comportament prudent atunci când folosiţi telefonul mobil în spaţii publice!
  • În zonele aglomerate din pieţe, bazare, gări, autogări, magazine, lăcaşe de cult, manifestaţi atenţie sporită asupra banilor sau altor obiecte personale!
  • Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei, în sacoşă sau la vedere, ci în poşete, borsete sau în buzunarele interioare ale vestimentaţiei!
  • Nu păstraţi în acelaşi loc banii, actele personale şi cheile apartamentului!
  • Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse, mai ieftine, de obicei contrafăcute.
  • În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi cu intenţie, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră!
  • Dacă sunteţi victima unei infracţiuni, dacă aţi asistat sau aveţi cunoştinţă despre săvârşirea unei fapte antisociale, adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu