Închide

Regizorul Dan Mihalcea face expoziție de fotografie la Cluj, o deschide peste câteva zile la Muzeul de Artă

Cultură by Actual de Cluj - feb. 09, 2024 0 212

Regizorul Dan Mihalcea face expoziție de fotografie la Cluj, o deschide peste câteva zile la Muzeul de Artă.

Expoziția ”Cum respiră pământul” va fi deschisă la muzeu între 12 și 25 februarie. E vorba de o expoziție personală itinerantă de fotografie al cărei vernisaj e programat în 12 februarie la ora 17, când expoziția e prezentată de profesorul universitar Doru Pop. Expoziția prezintă 20 de fotografii, 84/60 cm, pe care regizorul Dan Mihalcea le-a realizat la Vulcanii Noroioși, la Pâclele Mici în județul Buzău.

Dan Mihalcea, născut în Râmnicu Vâlcea, locuiește în București. Este regizor de film și televiziune, director de imagine și artist fotograf. A absolvit cursurile Facultății de Arte din cadrul Universității Hyperion din București, specializarea Regie de Film și Televiziune, unde a obținut și titlul de master, iar acum e doctorant în cinematografie la Facultatea de Teatru și Film din cadrul universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Din 1995, Mihalcea a lucrat în diferite programe artistice și pe mai multe poziții în sistemul TV și în afara lui – regizor artistic, regizor de montaj, director de imagine, operator de imagine, realizator de film documentar, fotograf pentru produs, catalog și eveniment. ”Intenționat nu am pus niciun semn de punctuație la finalul titlului pentru ca fiecare privitor să îl pună pe cel care simte că se potrivește cel mai bine din punctul lui de vedere”, spune Mihalcea. ”Poate să fie semnul întrebării, poate să fie semnul exclamării, poate să rămână fără, sau poate să fie cu virgulă după primul cuvânt și, la fel, pot să fie din nou două posibilități cu semnele de punctuație aduse în discuție. Fiecare variantă are altă semnificație pe care privitorul o poate descoperi”.

Până acum expoziția a fost prezentată în București, Târgoviște, Ploiești, Pitești, Târgu Jiu, Gura Humorului, Iași, Brașov, Târgu Mureș și Râmnicu Vâlcea.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare