Închide

5 artiști din România, între care unul din Cluj, expun în Mexic, la ediția din acest an a Art Fair Week

Cultură by Actual de Cluj - feb. 09, 2024 0 177

Un număr de cinci artiști din România, între care unul din Cluj, expun în Mexic, la ediția din acest an a Art Fair Week din Ciudad de Mexico, ce a debutat ieri.

Cei cinci expun prin galeria bucureșteană Etaj, cu sprijinul Institutului Cultural Român. Proiectul de artă vizuală este conceput sub forma unei expoziții de grup intitulată ”All Around the Gate” și reunește cinci artiști cu practici artistice distincte: clujeanul Mircea Modreanu, Ioana Aron, Sebastian Iacob, Sergiu Chihaia și Adriana Florea Băloiu. Expoziția este curatoriată de Călina Coman și va prezenta lucrări recente ale artiștilor ce vor fi completate de o acțiune colectivă – reprezentarea simbolului porții în arta populară românească. ”Această inițiativă, care pune în scenă dialogul dintre arta contemporană și simbolurile tradiționale românești, contribuie la vizibilitatea României în Statele Unite Mexicane și menține o prezență de succes, care vine imediat după două proiecte importante, desfășurate în anul 2023: participarea Grupului Noima în cadrul Mural Internacional de Arte Urbano din Mexic, prin proiectul Privirea, și participarea României la Târgul Internațional de Carte de la Guadalajara”, arată ICR.

Târgul QiPO revine în Mexico City, între 8 și 11 februarie, cu cel mai mare eveniment de până acum, în timpul Art Fair Week, săptămâna târgurilor de artă din oraș. Ediția din acest an are loc în clădirea Temoskali din cartierul Ciudadela, care găzduiește renumita piață de artizani și muzeul de fotografie Centro de la Imagen.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare