Închide

Expoziție nouă la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, vernisajul e programat diseară

Cultură by Actual de Cluj - feb. 08, 2024 0 168

Expoziție nouă la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, vernisajul e programat diseară.

E vorba de expoziția ”Șevalet în patru”, care reuneşte creația artistelor Flori Bulduș, Vera Dan, Rozalia Moș și Cristina-Gloria Oprișa, și care are vernisajul diseară la ora 18. Expoziția e deschisă până în 25 februarie și, după cum arată instituția de cultură, valorifică patru discursuri vizuale ”înrudite, dar, totodată, cu o puternică individualitate”. ”Ideea asocierii lucrărilor vine ca o continuare firească a unei vechi prietenii a celor patru artiste, trei dintre acestea, respectiv, Flori Bulduș, Vera Dan și Rozalia Moș, fiind și absolvente ale Liceului de Artă „Romul Ladea”. Asocierea celor trei artiste cu Cristina-Gloria Oprișa vine atât pe calea numeroaselor colaborări expoziționale, cât și datorită interesului lor comun pentru problematicile picturii figurative contemporane”, arată Muzeul de Artă.

Flori Bulduș a absolvit Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca în 2010, instituție unde a urmate studii masterale, finalizate în anul 2013. Pasiunea sa pentru culori vibrante și tehnici variate se reflectă în lucrările sale, fiecare dintre ele spunând o poveste unică, plină de emoții și experiențe personale.

Vera Dan a absolvit UAD Design Cluj-Napoca, preocuparea sa pentru experimentarea diferitelor tehnici conducând, în anul 2000, la brevetarea tehnicii ”pictura pe pănușă”, recunoscută de Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM). Vera Dan a promovat această tehnică și prin numeroase participări la expoziții din țară și străinătate.

Rozalia Moș a absolvit în anul 1994 School of Visual Arts din New York iar în 2004 a obținut o diplomă de master de la Universitatea de Arte din Philadelphia, Pennsylvania, cu un master în grafică și planificarea expozițiilor muzeale. În prezent este doctorand în arte vizuale la Universitatea de Artă și Design, Cluj-Napoca, în ultimul an.

Cristina Gloria Oprișa a absolvit Institutul de arte plastice ”Ion Andreescu” din Cluj-Napoca în anul 1976. Este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din 1990. Artista s-a făcut cunoscută atât prin expoziții personale, cât și prin expoziții colective, începând din 1977 până în prezent.

Expoziția rămâne deschisă publicului spre vizitare până în 25 februarie de miercuri până duminică inclusiv, între orele 10 și 17.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare