Închide

Registrul Comerțului: numărul de firme și PFA-uri scade la Cluj cu 15% în 2020, dar Clujul rămâne județul din țară cu cele mai multe firme înființate

Economie by Actual de Cluj - dec. 01, 2020 0 80

A scăzut numărul firmelor ori PFA-urilor înregistrate în acest an, în timp de pandemie, dar nu cu mult, după cum arată datele Registrului Comerțului – scăderea, la nivel național, e de 22%. În Cluj, județul cu cele mai multe firme înregistrate, scăderea a fost chiar mai mică, cu 15%.
Datele Registrului Comerțului publicate în această săptămână arată că numărul înmatriculărilor de firme ori persoane fizice autorizate (PFA) a scăzut în primele zece luni ale acestui an cu 22%, la puțin peste 92.000, dintre care două treimi sunt SRL-uri. Cele mai multe au fost înregistrate în București – 15.600, ușor în creștere, cu 1%, față de același interval al anului trecut, și în Cluj, aproape 4.800 de firme și PFA-uri, în scădere cu 15% față de primele zece luni ale anului trecut.

Mai exact numărul înregistrărilor a fost, în acest an, de 4.792 firme și PFA-uri, față de 5.645 în același interval de anul trecut. Aproape șase sute dintre înmatriculările din acest an au fost înregistrate la Cluj în octombrie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu