Închide

Electrificarea căii ferate Cluj – Oradea – Episcopia Bihor costă aproape două miliarde de euro, ministrul spune că sunt bani, licitația – programată pe anul viitor

Economie by Actual de Cluj - dec. 01, 2020 0 204

Pași concreți, sau încă un rând de vorbe goale? Ministrul de resort spune că sunt bani pentru unul dintre proiectele importante de infrastructură din Cluj de care se vorbește de ani de zile, electrificarea căii ferate între Cluj-Napoca și Episcopia Bihor la granița cu Ungaria, trecând prin Oradea.

Ministrul Transporturilor Lucian Bode spuen că sunt bani pentru electrificarea și reabilitarea acesteia – nu mai puțin de 1,8 miliarde de euro, bani care ar urma să vină prin Planul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă (PNRR). Licitaţia pentru execuţie ar urma să aibă loc în primăvara anului viitor. ”Avem în derulare un proiect extrem de important pentru regiunea de nord-vest, electrificarea şi reabilitarea liniei de ale ferată Cluj-Oradea-Episcopia Bihor, 166 de kilometri, pentru care avem studiul de fezabilitate aprobat, lucrăm la elaborarea documentaţiei de achiziţie a contractului de proiectare şi execuţie lucrări, un proiect în valoare de aproximativ de 1,8 miliarde de euro, termenul pentru lansarea licitaţiei fiind începutul anului viitor, în aprilie-mai. Aşadar ne-am asigurat că documentaţia este finalizată la timp, obţinem acordul de mediu, realizăm toate procedurile de avizare, scoatem la licitaţie acest obiectiv extrem de important. Ne-am asigurat că avem finanţare asigurată propunându-l spre finanţare din Planul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă. Vorbim de 9,3 miliarde de euro, pe care infrastructura de transport îi va accesa din cele 30 de miliarde alocate României”, a spus Bode ieri, într-o conferinţă de presă la Oradea.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu