Închide

Registrul Comerțului: Clujul e județul din țară cu cele mai multe înmatriculări de firme în acest an, numărul de firme noi crește cu peste 50% într-un an

EconomieTop News by Actual de Cluj - nov. 30, 2021 0 390

Clujul e județul din țară cu cele mai multe înmatriculări de firme în acest an, și singurul care depășește pragul de 7.000 de firme nou-înființate în primele zece luni din an, după cum arată datele Registrului Comerțului.
În Cluj au fost înființate în acest an aproape 7.400 de firme, mai exact 7.395, cele mai multe într-un județ din țară, cifră depășită, la mare distanță, doar de Capitală. E o creștere cu peste 50% față de situația de anul trecut, căci în 2020 în primele zece luni din an la Cluj au fost înființate puțin sub 4.800 de firme.

Cele mai multe, peste cinci mii, sunt societăți cu răspundere limitată, iar alte două mii sunt PFA-uri, adică persoane fizice autorizate. Au mai fost înființate și 134 întreprinderi familiale și 133 întreprinderi individuale. Dintre cele aproape 7.400 de firme înființate în acest an la Cluj, peste opt sute au fost înființate în octombrie, după cum arată datele Registrului Comerțului.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu