Închide

Paradă militară de Ziua Națională. Programul complet al manifestărilor

ActualitateTop News by Actual de Cluj - dec. 01, 2021 0 2495

Clujenii sunt așteptați la evenimentele dedicate Zilei Naţionale a României, autoritățile pregătind mai multe evenimente, printre cele mai așteptate fiind parada militară.

”Partea interesantă va fi, probabil pentru cei prezenți, și punctul culminant, defilarea și tehnica militară, și, desigur, cu mențiunea faptului că în perimetrul marcat, potrivit legislației în vigoare, vom avea maxim 200 de persoane”, spune prefectul Tasnadi Szilard.

Accesul în zona oficială se va face doar pe baza certificatului verde, iar purtarea măștii de protecție este obligatorie.

Programul oficial al Zilei de 1 Decembrie – ora 12.00:

– prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă;

– intonarea Imnului Național al României;

– alocuţiuni privind sărbătorirea Zilei Naţionale a României;

– depunerea de coroane și jerbe de flori (În conformitate cu prevederile Legii nr. 215/2016. După încheierea ceremoniei pot fi depuse coroane și din partea altor entități sau persoane);

– defilare cu efective şi tehnică militară pe traseul str. Regele Ferdinand – str. Horea.

Detașamentul de tehnică va cuprinde transportoare amfibii blindate de cercetare și de infanterie, precum și mijloace tehnice aparținând celorlalte structuri din cadrul sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională.

Ceremonia militară se va desfășura cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Purtarea măștii de protecție este obligatorie pe toată durata desfășurării activității.

Din cauza pandemiei de coronavirus, celelalte manifestări obișnuite organizate de 1 Decembrie, parada militară, spectacol folcloric, retragere cu torțe și foc de artificii, au fost anulate. De Ziua Națională va fi pornit însă iluminatul de sărbători pe străzile din oraș.

Restricții de circulație

Primăria Cluj-Napoca anunță o serie de restricții de circulație cu ocazia ceremoniei publice organizată de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României, astfel:

 

– restricţionarea circulaţiei rutiere pe latura de nord a Pieţei Mihai Viteazul, de la Podul Traian până la intersecţie cu str. G Bariţiu, între orele 11.00 – 13.00

– restricţionarea circulaţiei rutiere pe latura de sud a Pieţei Mihai Viteazul, de la intersecţie cu str. Regele Ferdinand până la intersecţie cu str. David Ferenc, între orele 11.00 – 13.00

– restricţionarea circulaţiei rutiere pe str. Regele Ferdinand – sensul de mers spre str. Horea, cu excepția CTP, între orele 11.00 – 11.50

– restricţionarea circulaţiei rutiere pe str. Regele Ferdinand, între orele 11.50 – 12.55

– restricţionarea circulaţiei rutiere pe Pod Horea, de la intersecție cu str. G. Dragalina până la intersecție cu Piața Mihai Viteazul, între orele 11.50 – 12.55

– restricţionarea circulaţiei rutiere pe str. George Barițiu, de la intersecție cu str. Emil Isac până la intersecție cu Piața Mihai Viteazul, între 11.50 – 12.55.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu