Închide

Rectorul Daniel David, despre teza de doctorat a premierului Ciucă, suspectată ca fiind plagiată: „Problema este că degeaba vorbești. Nu ești susținut nici în interior, nici în spațiul public”

ActualitateEducaţieTop News by Actual de Cluj - ian. 21, 2022 1 1455

Șeful Universității Babeș Bolyai Cluj, prof.univ.dr Daniel David – care este și membru în Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) – a explicat care consideră că este motivul pentru care marile universități evită să abordeze scandalul plagiatului care-l implică pe premierul Nicolare Ciucă.

David a fost chestionat de foaiatransilvana.ro mai ales în contextul în care un reprezentant USR a depus o sesizare oficială la CNATDCU – singura instituție abilitată să se pronunțe în privința plagiatelor.

„Asta cu plagiatul premierului va ajunge la mine”, a transmis Daniel David, referindu-se la sesizarea deputatului USR, Mihai Polițeanu.

Retorul UBB a explicat că în cazul în care și-ar da cu părerea în spațiul public despre lucrarea premierului, dacă aceasta este sau nu copiată, ar presupune să se antepronunțe, și atunci ar da peste cap rolul pe care-l are CNATDCU.

„Eu ce am putut să fac a fost să încurajez să se urmeze procedura și să spun că plagiatele sunt o pacoste în țara asta. Cred că marile universități s-au implicat. Am dat două interviuri, unul dintre ele chiar Emiliei Șercan (cea care a descoperit că teza premierului Ciucă ar fi fost plagiată – n.red). Eu le-am dat voie celor din UBB să se exprime pe cazuri concrete. Problema este alta. Noi ar fi trebuit să avem aici o abordare mai degrabă de sistem, la nivelul tuturor universităților. De multe ori nu am reușit să ne coordonăm cu toții. (…) Dacă vă uitați pe comunicatele consorțiului universitar lucrurile astea se spun. Avem întâlniri anuale. Au fost comunicate de presă de fiecare dată. (…) Nu se poate pune stop. Suntem puțini față de ceea ce există în sistem. Vă rog să citiți ce mesaje directe am dat eu în ultima vreme. Nimeni nu m-a sunat să ceară detalii, din partea presei, iar colegii mei din mediul academic se uitau la mine că ce mă apuc eu să vorbesc despre asta”, a relatat Daniel David pentru foaiatransilvana.ro

Profsorul a mai adăugat că până în prezent nu a primit susținere nici din interior, nici din exterior, când a ieșit să vorbească despre feonomenul plagiatelor din sistemul universitar.

„De când s-au făcut alegerile în universitațile românești, câți rectori au ieșit în spațiul public să vorbească despre acest lucru?Vorbesc doar eu. Problema este că degeaba vorbești. Nu ești susținut nici în interior și nici în spațiul public. Nimeni nu s-a arătat interesat de tonul pe care l-am dat la în materie de plagiat”, spune David.

Un comentariu

  1. Normal ca nu aveti suport din moment ce multi se (cam) simt cu musca pe caciula; ar fi intersant de stiut cati dintre psihologii care lucreaza in domeniu si-au luat diplomele in mod cinstit…

Scrie un comentariu

Articole similare