Închide

Record de sezon pe drumurile din Cluj, 850 de tone de antiderapant într-o zi pe drumurile județene

Administrație by Actual de Cluj - dec. 18, 2018 0 104

Record de sezon de antiderapant aruncat pe drumurile din Cluj după ninsorile abundente din aceste zile, nu mai puțin de 850 de tone doar pe drumurile județene, ieri.

Toate drumurile județene din Cluj sunt practicabile în această dimineață, arată Consiliul Județean Cluj, care precizează că circulația se desfășoară pe majoritatea sectoarelor de drum în condiţii specifice de iarnă, îngreunate de căderile masive şi constante de zăpadă din ultimele zile. Totodată, De asemenea, din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de fenomenul de polei.

Ieri drumarii au acționat pe 58 de drumuri și sectoare de drum în zonele din Huedin, Gilău şi Gherla cu 35 de utilaje și au folosit 437 tone de material antiderapant, inclusiv sare; pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi zona de munte, ieri s-a intervenit pe 22 de drumuri judeţene, cu 12 utilaje și a fost folosită o cantitate de 320 de tone de material antiderapant, în vreme ce în zona Dejului s-a intervenit pe 12 sectoare de drum și s-au folosit 95 de tone de antiderapant. „În continuare, se acţionează permanent cu autospeciale cu lamă pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe carosabil şi cu utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate”, precizează Consiliul Județean.

Spre comparație cea mai mare cantitate de material antiderapant folosită sezonul trecut într-o zi pe drumurile din Cluj a fost de 700 de tone. În urmă cu două sezoane, într-o zi de ianuarie au fost folosite 1.055 tone de antiderapant.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare