Închide

Record de audiență la festivalul de jazz din parcul Clujului. „Ediția aceasta a fost pentru noi cea mai mare provocare de până acum”

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 03, 2018 0 168

N-a fost cel mai bun an pentru festivalul Jazz in the Park din Cluj: nouă zile de concerte în aer liber, multe pe vreme ploioasă.

Organizatorii festivalului spun că în acest an numărul participanților a ajuns la 70.000 la concertele din parc, de pe malul Someșului, la Pata Rât, în stradă, la operă și la muzeu. Festivalul a înregistrat un record de audiență, spun organizatorii: peste 20.000 de persoane au umplut parcul sâmbătă iar la concertul Nouvelle Vague mai mult de 6.000 de oameni au cântat și au dansat în fața scenei pe ritmurile bossa-nova ale cunoscutei trupe din Franța.

Ediția din acest an a reunit aproximativ o sută de trupe dintre care multe nume importante ale muzicii, între care Juan de Marcos, Richard Bona, Bill Laurance, trupele Nouvelle Vague, The Herbaliser, Forq și Fanfare Ciocârlia. „Ediția aceasta a fost pentru noi cea mai mare provocare de până acum”, spune directorul festivalului, Alin Vaida, cu referire la numărul mare de evenimente din cadrul festivalului, dar și mai ales la vremea ploioasă.

În cadrul festivalului a avut loc și Concursul Internațional Jazz in the Park 2018. Competiția a fost câștigată de trupa olandezo-română FrankieZ Experiment. Trupa a obținut trofeul festivalului și premiul de 2.000 de euro oferit de BCR și va cânta la ediția de anul viitor Jazz in the Park, pe scena principală. Pe locul al doilea la concurs s-a clasat trupa Akos Fekecs Project, care a obținut premiul de 1.000 de euro, iar premiul al treilea a mers către Lucia Rey Trio din Spania.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare