Închide

Raport: zeci de mii de vizitatori într-un semetru în muzeele Clujului

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 03, 2018 0 100

Zeci de mii de vizitatori pentru marile muzee din Cluj în primul semestru al acestui an, în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut, arată un raport publicat azi de Consiliul Județean.

Astfel, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, unul dintre cele mai reprezentative muzee din România cu o colecție de peste 14.000 de piese de pictură, sculptură, grafică, artă decorativă şi fond documentar, a fost vizitat în prima jumătate a anului de peste 32.300 de persoane, în vreme ce Muzeul Etnografic al Transilvaniei, primul de gen din țară, a înregistrat în primul semestru un număr de peste 40.500 de vizitatori, în creștere semnificativă raportat la perioada similară din 2016 când pragul muzeului a fost trecut de 32.200 de persoane. Dintre vizitatori, 20.646 au optat pentru Parcul Etnografic Romulus Vuia, 19.654 de vizitatori au fost prezenți la sediul central, în timp ce restul de 270 au luat parte la Atelierul de Icoane din Piața Ștefan cel Mare.

Un alt muzeu de mari dimensiuni și cu o colecție foarte generoasă, Muzeul Național de Istorie al Transilvaniei, e închis de mai bine de zece ani și organizează doar expoziții punctuale în clădirea sa din centrul orașului, așteptând reabilitarea.

Ambele muzee se află în subordinea Consiliului Județean din Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu