Închide

Recital cameral dedicat creației muzicale feminine, mâine seară la Muzeul Etnografic, intrarea e liberă

Cultură by Actual de Cluj - oct. 17, 2019 0 76

Recital cameral dedicat creației muzicale feminine, mâine seară la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, iar intrarea e liberă.
Concertul, programat la ora 18.30, este susținut de Diana Jipa la vioară și Ștefan Doniga la pian. Programul va cuprinde piese de Felicia Donceanu, Violeta Dinescu, Holda Jerea, Laura Manolache, Carmen Petra Basacopol și Liana Alexandra. ”Creatoare de act cultural, artiste, compozitoare, oameni de știință, sportive – prezența feminină a avut și are un rol neprețuit în evoluția culturii românești prin modele profesionale, artistice și umane de excepție.
Pornind de la prezentarea câtorva astfel de destine închinate artei sunetelor, doi tineri muzicieni români propun un concept cultural amplu, consacrat evidențierii acestor valori, și care conține, între altele, activitate de cercetare, realizare de înregistrări, producție de disc, turneu național de recitaluri, campanii media, promovare și distribuție gratuită în școli de materiale documentare și audio. Totul sub un singur și sugestiv nume: „Doamnele muzicii românești””, explică reprezentanții muzeului.
Violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga au în palmares de peste 60 de concerte și recitaluri susținute numai în ultimul an în zece țări de pe trei continente. Prezentul proiect reprezintă deja al doilea produs discografic realizat de cei doi muzicieni după cel dedicat, cu un an în urmă, creației lui Dinu Lipatti, și al șaselea turneu de concerte, toate consacrate promovării muzicii românești.
Concertul are loc la sediul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, în sala Reduta, care a văzut la vremea ei concerte susținute de mari artiști ai epocii încă din anii 1800. Intrarea la concert e liberă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu