Închide

O clujeancă reprezintă România la Festivalul Internațional de Orgă Terra Sancta

Cultură by Actual de Cluj - oct. 16, 2019 0 105

O clujeancă reprezintă România la Festivalul Internațional de Orgă Terra Sancta, care are loc timp de o lună în lăcașuri de cult din Grecia, Cipru, Iordania și Israel.
E vorba de profesoara de orgă Erzsébet Windhager-Geréd, care va susţine trei recitaluri de orgă între 22 și 24 octombrie în Yaffo, Nazareth și Ierusalim, în cadrul ediţiei din acest an a Festivalului.
Festivalul Internaţional de Orgă Terra Sancta,organizat de reprezentanţa Bisericii Catolice din Israel, Custodia Terrae Sanctae, este unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de profil din Israel. Ediţia 2019 va avea loc în lăcaşuri de cult din Grecia, Cipru, Iordania şi Israel. La festival participă artişti din Italia, Ungaria, Grecia și România.
Erzsébet Windhager-Geréd a absolvit cursurile Departamentului de Orgă al Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Și-a continuat studiile la Universitatea de Muzică din Viena cu Michael Rădulescu și Peter Planyavsky, unde a absolvit magna cum laude specializarea ”Orgă și muzică bisericească”. Între 2005 și 2017 a fost profesor de orgă, improvizație și cor la universitatea ”Babeş – Bolyai” din Cluj. În prezent este organist la Lutherische Stadtkirche din Viena.
  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu