Închide

Fiica lui Hagi, protagonistă într-un film cu premiera la Cluj, joacă cu un actor din Turda

Cultură by Actual de Cluj - oct. 17, 2019 0 353

Un film românesc în care joacă fiica lui Gheorghe Hagi, Kira, are premiera la Cluj în 23 octombrie.

E vorba de filmul ”Între Chin și Amin”, regizat de Toma Enache, care are premiera la Cluj la cinematograful ”Florin Piersic”.   ”Intenția mea a fost să arătăm că există o altă lume dincolo de această lume concretă, o lume suprasensibilă, cu valori transcendente (dragostea, Dumnezeu, binele), că există o valoare superioară vieții, care are ca efect tocmai triumful acesteia, atunci când totul pare pierdut. Am considerat că a venit momentul ca realitatea brutală a Fenomenului Pitești, despre care nu s-a putut vorbi timp de zeci de ani și care a adus suferințe inimaginabile unui număr semnificativ de oameni, să fie spusă în sfârșit cu voce tare, printr-un film artistic.
Așa se face că am decis să investesc toată energia și economiile mele în acest film”, a declarat Toma Enache.

Între Chin și Amin este un omagiu adus tuturor oamenilor care au suferit în temnițele comuniste în perioada 1945-1989, o mărturie despre rezistență prin credință, despre onoare și iertare. Filmul lui Toma Enache a luat premiul pentru “Cel mai bun regizor”, în cadrul Festivalului de Film de la Florența. În rolurile principale îi puteți vedea pe Kira Hagi și Vali V. Popescu iar din distribuție mai fac parte Constantin Cotimanis, Ana Pârvu, Ciprian Nicula, Ioachim Ciobanu, Laurențiu Stan, Csaba Ciugulitu, Victoria Cociaș, Teodora Calagiu Garofil, Dragoș Stoica, Bogdan
Sălceanu, Iany Panait, Remus Stănescu, Adrian Culețu, Mircea Taiss, Iulian Trăistaru, Armand Crișan, Ștefan Gota, Petrică Moraru, Alexandru Mereuță, Adrian Anghel, Daniel Nițoi, Cătălin Bocârnea, Michael Szegedi, Stelică Murariu, Octav Bjoza, George Stanca, Daniel Sin, Alin Ailioaei, Tina Malamă, Tașcu Lala și Vlad Buzea.
Kira Hagi a urmat cursurile facultății de Teatru și Film ”New York” din Las Vegas, una dintre cele mai bune școli de practică în producția de film. A mai jucat în scurt-metrajele București, te iubesc (2014) și Fragile (2017).
Vali V. Popescu a absolvit Facultatea de Teatru de la Târgu Mureș și este actor la teatrul „Aureliu Manea” din Turda.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu