Închide

Realitatea: Dragnea, omul din spatele CFR-ului. Implicații politice la nivel înalt. E deja echipa clujeană campioană?

Sinteză știri naționaleSport by Catalin Suciu - apr. 26, 2018 0 2052

Realitateasportivă.net scrie că  în culisele fotbalului românesc, CFR Cluj ar fi deja campioană, având un important sprijin politic din partea PSD-ului.

Sursa menționată mai punctează că Liviu Dragnea este „patronul spiritual” al clubului feroviar și că Vasile Dâncu ar fi influențat inclusiv alegerile pentru președinția Federației Române de Fotbal, unde a fost reales Răzvan Burleanu.

Realitateasportiva.net scrie că Nelu Varga defilează, în permanență, alături de omul de afaceri german Abris Lelbach, care face afaceri de ceva vreme în România și care ar putea fi omul cu banii din spatele echipei CFR Cluj. Primul contact al germanului cu România nu a fost foarte plăcut. Acesta s-a lovit de influența ,,Grupului de la Cluj” în fruntea căruia se află fostul vicepremier Vasile Dîncu. De ceva vreme, ”Grupul de la Cluj” manifestă, însă, o reală deschidere față de binomul Varga – Lelbach. Toate aceste ițe și complicități conduc la ideea că ,,Grupul de la Cluj” a făcut deja jocurile pentru ca CFR Cluj să câștige derby-ul cu FCSB.

Potrivit unor surse realitateasportiva.net, același grup a influențat și realegerea lui Burleanu în fruntea FRF. Pentru ca legătura cu FRF să fie și mai trainică, Vasile Dâncu va fi nașul de cununie al lui Burleanu, potrivit surselor citate de realitateasportiva.net.

Dragnea, ”patron spiritual” la CFR Cluj

Jurnalista Denise Rifai l-a numit pe Dragnea drept „patron spiritual”, în asociere cu o filieră germană. Această apropiere dintre Dragnea şi CFR Cluj ar data din 2014. După retragerea lui Arpad Paszkany de la formaţia ardeleană, s-au ridicat multe semne de întrebare asupra identităţii celui care deţine pachetul majoritar de acţiuni la CFR Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.