Închide

Ministra Sănătății: „Protestele nu sunt o soluție. De ce un spital funcţionează, şi funcţionează la jumătate din capacitate, dar toată lumea îşi ia salariul şi sporul la maxim?”

ActualitateSinteză știri naționale by Catalin Suciu - apr. 27, 2018 0 207

Întrebată, joi, la Cluj-Napoca, de presă, înaintea unei vizite la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR), ce mesaj are pentru cei din sistemul sanitar care spun că vor ieşi în continuare să protesteze, Sorina Pintea a spus că sunt spitale care funcţionează la jumătate din capacitate, dar toată lumea îşi ia salariul şi sporul la maxim, transmite mediafax.ro.

“Mesajul meu a fost de la bun început, de când s-a anunţat calendarul protestelor, le-am spus că asta nu este o soluţie. Soluţia este să stăm cu toţii să vedem ce facem, pentru că ICUTR a fost cu foarte multe arierate. De ce acum arieratele au scăzut? De ce, pentru că este o bună gestionare. Până la urmă trebuie să ne uităm şi în curtea noastră. De ce un spital funcţionează, şi funcţionează la jumătate din capacitate, dar toată lumea îşi ia salariul şi sporul la maxim? Sunt şi anumite probleme de management care trebuie analizate, dar trebuie să ne aşezăm cu toţii. Pe de-o parte există legislaţie, în regulamentul sporurilor este un articol care spune că sporul se acordă în funcţie de timpul lucrat în condiţii de risc. Nimeni nu aplică asta. Trebuie să înţelegem că e cazul să intrăm în normalitate”, a spus Pintea.

Potrivit acesteia, dacă sunt probleme în legislaţie, dacă sunt la regulamentul de sporuri, acestea sunt discutabile, fiecare lege fiind perfectibilă.

“Important este să înţeleagă că toată lumea vrea să rezolve problema şi are intenţiile cele mai bune”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Sorina Pintea a menţionat că protestele din sistemul de sănătate sunt generate de aplicarea Legii salarizării, “care a dat anumite probleme”.

“Pot să vă spun că am avut în ultimele trei luni 28 de întâlniri cu sindicatele. Se cunoşteau aceste aspecte şi am încercat în toate aceste întâlniri să găsim soluţii să putem aplica legea corect. Bineînţeles că pentru toţi a fost <o surpriză>, aplicăm legea şi avem surprize. Nu. Aceste lucruri le ştiam”, a subliniat ministrul Sănătăţii.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.