Închide

Rata infectării cu coronavirus continuă să scadă în Cluj-Napoca

Sănătate by Actual de Cluj - apr. 14, 2021 1 620

Rata infectării cu coronavirus continuă să scadă în Cluj-Napoca după ce ieri au fost ridicate restricțiile de mobilitate care au afectat orașul în ultima săptămână, acestea rămân valabile doar în weekend.

Incidența infecției cu coronavirus calculată pentru ultimele două săptămâni în Cluj-Napoca e azi de 6,54 cazuri la mia de locuitori, pentru a doua zi consecutivă sub pragul critic de 7 cazuri la mie, caz în care se ridică parțial restricțiile de mobilitate. Spre comparație ieri incidența în oraș era de 6,62 cazuri la mie, în scădere considerabilă de la 7,07 în urmă cu două zile, aproape o jumătate de punct procentual. Spre comparație în urmă cu șase zile rata de infectare în oraș era de 7,84 cazuri la mie.

În afara orașului Cluj-Napoca doar în Câmpia Turzii a fost depășit pragul de 7,5 cazuri la mie, dintre orașele din județ, azi aceasta e de peste 9 cazuri la mie, în creștere.  Să mai precizăm că în Cluj-Napoca au fost depistate în ultimele două săptămâni peste 2.200 de cazuri de infecție cu coronavirus, mai mult decât în toate celelalte orașe și comune din județ la un loc și de aproximativ zece ori mai multe decât în oricare alt oraș din Cluj.

Citește și:

Locuitorii din Cluj-Napoca scapă de restricțiile impuse în urmă cu mai bine de o săptămână, rămân valabile în weekend

Un comentariu

  1. Poate puneti si voi de la ziar o intrebare la DSP Cluj, sa informeze cum calculeaza incidenta. Eu am luat din curiozitate de pe site-ul Grupului de comunicare strategica cazurile zilnice de la nivelul judetului Cluj din perioada 28 martie-10 aprilie, asa cum apare perioada de raportare de 14 zile la DSP. Adunand aceste cazuri zilnice mi-a iesit un numar de cazuri noi de 5158 nu 4473 asa cum apare pe DSP Cluj, deci practic incidenta pe judet este de 6.9 nu de 5.9 cum ni se prezinta. Pana la urma ideea este sa fim corect informati, nu sa scadem incidenta din pix pentru eliminarea restrictiilor cu orice pret. Sa nu ma intelegeti gresit, vreau si eu o mai mare libertate, unele masuri sunt absurde, dar informarea cetatenilor trebuie sa fie corecta. Multumesc

Scrie un comentariu

Articole similare