Închide

Rata de promovare a examenului de bacalaureat a crescut în Cluj cu peste un procent după rezolvarea contestațiilor. O mie de contestații depuse la Cluj, doar un sfert au fost modificate

EducaţieTop News by Actual de Cluj - iul. 01, 2022 0 66

Rata de promovare a examenului de bacalaureat a crescut în Cluj cu peste un procent după rezolvarea contestațiilor.
E vorba mai exact de o variație de 1,1 % în rata de promovare a examenului în Cluj, în condițiile în care în județ s-a înregistrat și în acest an cea mai mare rată de promovare a examenului, din țară. În ce privește candidații din promoția curentă, în acest caz rata de promovare a crescut, după contestații, cu 4,2%.
Rezultatele finale obținute de absolvenții studiilor liceale la probele scrise ale examenului național de bacalaureat au fost afișate astăzi. După soluționarea contestațiilor, numărul candidaților promovați este de 91.332, cu 2.741 de candidați mai mult decât anul trecut, deși numărul celor înscriși a fost inferior, adică 7.211 candidați în minus, față de anul trecut.

Rata cumulată de promovare calculată la nivel național este 75,2%, superioară cu 1,9%, în raport cu rezultatele inițiale (73,3%) și cu 5,4% față de prima sesiune a anului trecut (69,8% – rată de succes în anul 2021).

Totodată, este cea mai mare rată de promovare din ultimii 13 ani după contestații.

În total în țară au fost depuse 49.115 contestații, dintre care pentru peste 46.300 de lucrări notele au fost modificate. Dintre acestea, 86,27% s-au modificat cu maximum 1 punct, iar 8,13% s-au modificat cu mai mult de 1 punct.

În Cluj au fost depuse peste o mie de contestații, mai exact 1.054, dintre care doar un sfert, adică 250, au fost modificate.
Amintim, în Cluj s-au înscris la examenul de bacalaureat în acest an peste patru mii de candidați, dintre care la examen s-au prezentat 3.934. Peste cinci sute dintre candidați au fost respinși, respectiv au primit medii sub 6, o rată de promovare de 86,2%.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu