Închide

Rata de infectare în Cluj-Napoca scade zilnic, azi e 6,03 cazuri la mie

Sănătate by Actual de Cluj - apr. 16, 2021 2 363

Rata de infectare cu coronavirus a scăzut în Cluj-Napoca cu un punct și jumătate într-o săptămână, arată datele Direcției de Sănătate Publică.

Azi incidența infecției este, în oraș, de 6,03 cazuri la mie, considerabil mai puțin decât ieri și respectiv decât săptămâna trecută. Astfel, ieri incidența era de 6,36 cazuri la mie, iar în urmă cu două zile – de 6,54 la mie. În urmă cu o săptămână aceasta era de 7,84 cazuri la mie.

Amintim, orașul Cluj-Napoca a fost sub restricții severe de mobilitate după ce aici incidența a depășit în urmă cu mai bine de o săptămână pragul critic de 7,5 cazuri la mia de locuitori, ceea ce a determinat închiderea magazinelor la ora 18 și interzicerea circulației după ora 20. Incidența a scăzut la începutul săptămânii, astfel că aceste restricții au fost ridicate dar acestea rămân valabile în weekend, de vineri seara, adică de astăzi, până duminică seara.

Să mai amintim că în Cluj-Napoca au fost depistate în ultimele două săptămâni peste două mii de cazuri de infecție cu coronavirus, la fel de mult decât în toate celelalte orașe și comune din județ la un loc și de aproximativ zece ori mai multe decât în oricare alt oraș din Cluj. În total în județ au fost depistate în ultimele două săptămâni aproape 4.200 de cazuri de infecție cu coronavirus, dintre care peste două mii doar în Cluj-Napoca. Este județul cu cele mai multe cazuri de infectare depistate de la debutul pandemiei și până în prezent, din întreaga țară, exceptând Capitala, peste 54.000 de cazuri.

2 comentarii

  1. Poate puneti si voi de la ziar o intrebare la DSP Cluj, sa informeze cum calculeaza ei incidenta. Eu am luat din curiozitate de pe site-ul Grupului de comunicare strategica cazurile zilnice de la nivelul judetului Cluj din perioada 30 martie-12 aprilie, asa cum apare perioada de raportare de 14 zile la DSP. Adunand aceste cazuri zilnice mi-a iesit un numar de cazuri noi in perioada respectiva de 5211 nu 4198 asa cum apare pe DSP Cluj, deci practic incidenta pe judet este de 6.87 nu de 5.54 cum ni se prezinta, mai ales ca se ia in calcul si ziua de 12 aprilie cand a fost raportat un varf de 514 cazuri noi. Pana la urma ideea este sa fim corect informati, nu sa scadem incidenta din pix la comenzi politice pentru eliminarea restrictiilor cu orice pret. Sa nu ma intelegeti gresit, vreau si eu o mai mare libertate, unele masuri sunt absurde, dar informarea cetatenilor trebuie sa fie corecta. Multumesc

  2. Poate puneti si voi de la ziar o intrebare la DSP Cluj, sa informeze populatia, cum calculeaza ei incidenta. Eu am luat din curiozitate de pe site-ul Grupului de comunicare strategica cazurile zilnice de la nivelul judetului Cluj din perioada 30 martie-12 aprilie, asa cum apare perioada de raportare de 14 zile la DSP. Adunand aceste cazuri zilnice mi-a iesit un numar de cazuri noi in perioada respectiva de 5211 nu 4198 asa cum apare pe DSP Cluj, deci practic incidenta pe judet este de 6.87 nu de 5.54 cum ni se prezinta, mai ales ca se ia in calcul si ziua de 12 aprilie cand a fost raportat un varf de 514 cazuri noi. Pana la urma ideea este sa fim corect informati, nu sa scadem incidenta din pix la comenzi politice pentru eliminarea restrictiilor cu orice pret. Sa nu ma intelegeti gresit, vreau si eu o mai mare libertate, unele masuri sunt absurde, dar informarea cetatenilor trebuie sa fie corecta. Multumesc

Scrie un comentariu