Închide

Echipamente de două milioane de euro pentru patru spitale din Cluj dintre care trei luptă împotriva coronavirusului, de 2 milioane de euro

Sănătate by Actual de Cluj - apr. 16, 2021 0 185

Patru spitale din Cluj primesc zeci de echipamente medicale de ultimă generație în proiectul cu finanțare europeană care urmărește gestionarea crizei sanitare determianate de coronavirus.

Sunt în total 127 de echipamente medicale ultramoderne pentru care au fost semnate contractele de achiziție chiar ieri. Noile dotări vor ajunge la Spitalul de Urgență pentru Copii, Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” și Spitalul de Recuperare (foto), precum și la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal. Primele dintre acestea tratează pacienți infectați cu coronavirus. În total acestea costă aproape zece milioane de lei – mai exact aproape două milioane de euro.

Printre aparatele de care vor beneficia cele patru spitale clujene se numără un echipament radiologic mobil digital cu rețea integrată de stocare și transmitere de imagini, două ventilatoare pentru Terapie Intensivă cu compresor integrat și monitorizare respiratorie avansată, un ventilator de transport, un aparat de anestezie de înaltă performanță cu monitor și un aparat mobil de radiologie. Totodată au mai fost achiziționate trei echipamente de oxigenoterapie, un dispozitiv extra-pulmonar de susținere a funcției pulmonare, un număr de 27 de dispozitive medicale pentru ventilația non-invazivă și altele.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu